Hlavní obsah

Veteráni budou opět závodit v okolí Hlučínského jezera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník závodu automobilových a motocyklových veteránů se v sobotu 29. května uskuteční v okolí Hlučínského jezera v Hlučíně na Opavsku. Zájemci se mohou těšit na zajímavé klání, do kterého se zapojí desítky historických automobilů a motocyklů.

Článek

"Závodit se bude na uzavřeném okruhu v našem areálu. Přihlášení veteráni jsou rozděleni do kategorií podle ročníku výroby. Zlomový je rok 1955," řekl ředitel Sportovně rekreačního areálu Hlučín Petr Breitkopf. Dodal, že trať je sestavena z několika úseků. "Na třech závodníci mohou jet jakoukoliv rychlostí; na dalších musí dodržovat rychlost předepsanou," vysvětlil.

Kromě stíhacích závodů se příchozí mohou těšit i na soutěž elegance. "To je tradiční disciplína hlučínské velké ceny. Vždy se určí nejelegantnější veterán," řekl pořadatel. Upozornil také na to, že velkou část areálu zabere i burza, na které vyznavači historických strojů si budou moci pořídit či prodat například náhradní díly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám