Hlavní obsah

Nejvýkonnější Fabia pojede 224 km/h a k mání bude za půl miliónu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Škoda Auto začne na českém trhu prodávat model Fabia RS. Sportovně laděná verze se představila na ženevském autosalonu, nyní přichází i k českým prodejcům, kteří začnou přijímat objednávky.

Článek

Nová Fabia RS stojí 499 900 korun, karosářská verze kombi potom o 15 tisíc korun více. „První vozy se k zákazníkům dostanou na začátku června,“ řekl pro Novinky Evžen Krauskopf z tiskového oddělení Škoda Auto. „Výroba vozů Fabia RS bude probíhat v hlavním závodě v Mladé Boleslavi,“ dodal Krauskopf.

Čtyřválcový benzínový motor s dvojitým přeplňováním, který při objemu 1,4 litru podává výkon 132 kW (180 k), dosahuje maximálního točivého momentu 250 Nm.

Maximální rychlost je 224 km/h (combi 226 km/h) a zrychlení z 0 na 100 km/h dosáhne za 7,3 sekund. Na ujetí vzdálenosti 100 kilometrů stačí oběma verzím RS 6,4 litru paliva.

K dispozici bude pouze sedmistupňová automatická převodovka, manuální k mání nebude.

Opticky lze obě verze rozpoznat podle odlišného předního nárazníku a integrovaných kruhových mlhových světlometů. Ty mohou být na přání vybaveny Corner funkcí nebo mohou být na jejich pozici umístěna světla pro denní svícení na bázi LED. Střecha a střešní spoiler mohou být u verze Fabia hatchback na přání a v závislosti na barvě vozu lakovány ve třech různých odstínech: volit lze mezi černým, bílým a stříbrným.

Nechybí funkce XDS, která elektronicky přibrzdí při jízdě v zatáčce přední vnitřní kolo, což má za následek zvýšení točivého momentu na vnějším předním kole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám