Hlavní obsah

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster se předčasně odhalil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřená verze supersportu Mercedes-Benz SLS AMG se představí nejdříve příští rok. Už nyní se ALE na internetu objevily nákresy pro patentový úřad. Předpokládá se, že roadster bude pohánět osmiválec s výkonem 571 koní.

Článek

Není tajemstvím, že Mercedes připravuje i roadster odvozený ze supersportovního SLS AMG. Díky registraci podoby nového vozu u patentového úřadu je nyní možné podívat se v předstihu na podobu budoucího roadsteru. Dle očekávání bude mít novinka zachované společné rysy s uzavřenou verzí.

SLS AMG měří 4,65 m na délku, šířka činí 1,95 metrů a vysoký je tenhle dvoumístný supersport pouhých 1,25 metru. Rozvor náprav má hodnotu 2,7 metru.

Mercedes-Benz SLS AMG pohání 6,2 litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS za 3,7 vteřiny a jede až 315 km/h.

Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Podobné parametry očekáváme rovněž u otevřené verze. Ta se představí nejdříve příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám