Hlavní obsah

Koncept Citroën DS High Rider: předobraz sériové DS4

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Citroën v Ženevě představí koncept DS High Rider, z něhož bude vycházet i sériová verze DS4, která by se měla představit letos na podzim. Od představeného konceptu by se neměla moc lišit.

Článek

Citroën DS High Rider je třídveřovým hatchbackem s mírně zvětšenou světlou výškou. Francouzská automobilka na konceptu, jenž ukáže v březnu v Ženevě, otestuje reakce potencionálních zákazníků. Předpokládá se nicméně, že vzhled u sériové verze DS4, jež by se měla představit na podzim, bude velmi podobný představenému konceptu DS High Rider.

Ten nese typickou masku současných Citroënů, včetně velkého předního okna, výrazněji zasahujícího do horní části střechy. Koncept obouvá devatenáctipalcová litá kola a nemá B sloupky.

O pohon se stará vznětový motor v kombinaci s elektromotorem, DS High Rider dovede jet čistě na elektrickou energii a nevypouštět tak žádné přímé emise. Výkon motoru a jeho technické parametry francouzský výrobce nepochopitelně neuvádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám