Hlavní obsah

Ford svolá dalších 4,5 miliónu vozů kvůli nebezpečí požáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká automobilka Ford Motor svolá dalších 4,5 miliónu vozů k opravě vadného přepínače tempomatu, který může způsobit požár. Informovali o tom představitelé podniku. Celkový počet vozidel svolaných kvůli těmto přepínačům se tak vyšplhá na 14,3 miliónů vozů, což je nejvíce v historii Fordu.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejnovější opatření podle agentury Reuters uzavře desetiletou ságu kolem vadných přepínačů, které vyrobila společnost Texas Instruments. "Ačkoli údaje ukazují, že většina svolávaných vozidel nepředstavuje významnou bezpečnostní hrozbu, svoláváme tyto vozy, abychom uklidnili spotřebitele a vyloučili jakékoliv budoucí pochybnosti," uvedl mluvčí amerického Fordu.

Automobilka neposkytla informace o nákladech, které si opatření vyžádá. Ford přestal používat přepínače firmy Texas Instruments v roce 2003. Společnost Texas Instruments uvedla, že její bývalá divize přepínače vyrobila tak, aby "splnila a překonala" požadavky Fordu, a že samotné přepínače nejsou hlavní příčinou požárů. Dřívější vyšetřování regulátorů podle firmy vedlo k závěru, že k požárům přispěl větší počet faktorů.

"Podle našich prvních informací jde výhradně o vozy vyráběné na americkém kontinentu a určené pro americký trh," řekl Novinkám ředitel vnější komunikace českého zastoupení Fordu. "V současné době prověřujeme, zda některé z těchto vozů nebyly dovezeny i do Evropy," doplnil Linhart.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám