Hlavní obsah

Značka Saturn skončí, automobilka General Motors neuspěla s prodejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

General Motors do října příštího roku ukončí výrobu vozů značky Saturn a postupně rozpustí její distribuční síť. Pokus prodat Saturn firmě Penske Automotive Group nevyšel, jednání se ve středu bez výsledku uzavřela.

Článek

Kolaps dohody s Penske, která se v tomto týdnu obecně očekávala, přinutí zhruba 350 prodejců zavřít obchody. Odvětví přijde až o 13.000 míst, která se magnát Roger Penske pokusil zachránit.

Penske jednal s Renaultem o dodávkách aut, autodílů a technologií pro Saturn, což pro GM nebylo rentabilní. Bez dohody s francouzskou automobilkou byla pro podnikatele záchrana Saturnu nerealizovatelná.

Podniky informovaly o krachu jednání po závěru obchodování na burze v New Yorku a akcie Penske Automotive nato v elektronických obchodech klesly o osm procent. GM dodal, že začne rušit výrobu Saturnu bezprostředně.

Zavřou se tak závody v Michiganu, který vyrábí SUV Outlook, a v Mexiku, kde vznikají menší vozy Vue. GM dodal, že také zrušil plány obnovit výrobu sedanů Aura v Kansasu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám