Hlavní obsah

Nový Chevrolet Volt prý bude mít spotřebu pouze litr na 100 km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový automobil Chevrolet Volt americké společnosti General Motors bude k ujetí stovky kilometrů ve městě potřebovat pouze zhruba litr benzinu. Volt je vybaven elektromotorem a baterií, která vystačí na ujetí zhruba 65 kilometrů. Má však také spalovací motor, který po vybití baterie vyrábí elektřinu pro další jízdu.

Článek

Nejefektivnějším automobilem na americkém trhu je zatím japonský hybridní vůz Toyota Prius, který má spotřebu pět litrů na 100 kilometrů. Prius rovněž kombinuje elektrický pohon s benzinovým, napsala agentura AP.

Baterii automobilu Volt bude možné nabíjet z běžné elektrické sítě. Podle generálního ředitele GM Fritze Hendersona bude jedno nabití stát pouhých 40 centů (zhruba sedm korun). Automobil Volt by se měl dostat na trh koncem příštího roku a jeho cena by se měla pohybovat kolem 40 000 dolarů (přibližně 730 000 korun).

GM nedávno opustila bankrotový režim poté, co se v rámci rozsáhlé restrukturalizace zahrnující prodej některých značek přeměnila v menší podnik, který by měl pružněji reagovat na požadavky zákazníků. Společnost doufá, že automobil Volt pomůže obnovit její image.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám