Hlavní obsah

Mazda MX-5 slaví dvacetiny speciální edicí, k dostání pouze v Japonsku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní roadster od Mazdy se začal prodávat v roce 1989, letos k oslavě dvacátého výročí sezvala Mazda majitele MX-5 do místa konání legendárního závodu Le Mans. Nyní přichází se speciální edicí Mazda MX-5 20th Anniversary.

Článek

Za dvacet let se vyrobilo přes 850 tisíc exemplářů Mazdy MX-5. Japonský výrobce se před více než 20 lety inspiroval lehkými britskými vozy a výsledkem bylo MX-5 – lehké, hbité auto s pohonem zadních kol, které neoslňovalo výkonem, ale dovedlo řidiči nabídnout skvělé jízdní vlastnosti.

V Japonsku je k dispozici speciální edice Mazda MX-5 20th Anniversary, kterou můžete dostat s plastovou skládací střechou nebo s klasickou plátěnou. Dvoulitrový čtyřválec nabídne výkon 160 koní a 188 Nm.

Nová jsou červená sedadla Recaro, nebo výplně dveří u středové konzole. Jedinou barvou pro „20th Anniversary“ je bílá barva nazvaná Crystal White. Speciální edice je dostupná bohužel pouze v Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám