Hlavní obsah

BMW X3 dostalo ekonomický turbodiesel

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW představilo nový motor pro své nejmenší SUV v nabídce, tedy model X3. Jde o turbodiesel se zdvihovým objemem 2,0 litru a výkonem 143 koní a 350 Nm točivého momentu. Spotřeba paliva dosahuje v kombinovaném cyklu solidních 6,2 litru nafty na sto kilometrů.

Článek

BMW nedávno představilo vrcholné verze X5 a X6 s osmiválcem o výkonu 555 koní. To je pro velké a těžké auto, které nemůže mít nikdy sportovní ambice, zbytečně mnoho. Mnohem sympatičtější je nabízení SUV modelů s úspornými, ale samosebou přiměřeně výkonnými motory. Právě takový motor BMW představuje pro X3.

Nový ekonomický model je poháněn čtyřválcovým turbodieselem o objemu 2,0 litru a výkonu 105 kW/143 k při 4000 otáčkách za minutu. Točivý moment dosahuje svého maxima 350 Nm při 1750 otáčkách.

BMW X3 po faceliftu

FOTO: BMW

Kombinovaná spotřeba činí 6,2 l/100 km, což odpovídá produkci CO2 165 g/km. Motor plní emisní normu EU5. Nejvyšší rychlost BMW X3 xDrive18d je 195 km/h, zrychlení z klidu na 100 km/h proběhne během 10,3 vteřiny.

Stejně jako ostatní BMW s pohonem 4x4, také popisovaná iks-trojka je vybavena elektronicky řízeným pohonem všech kol BMW xDrive. Cenu zatím české zastoupení nezveřejnilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Test: BMW 330d xDrive - klenot mezi turbodiesely

BMW trojkové řady prošlo malým faceliftem, který stejně není na první pohled zřejmý. Důležité změny nastaly pod kapotou - inovovaný je například i už tak...

Výběr článků

Načítám