Hlavní obsah

Seat zahájil prodej svého prvního vozu střední třídy, Exea

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka vstupuje modelem Exeo do střední třídy. Při pohledu na automobil i použitou techniku je jasné, že jde o mírně pozměněnou Audi A4 minulé generace. Ale vadí to? Určitě ne, ze strany Seatu to byl mistrovský tah. Exeo začíná na půlmiliónu korun.

Článek

Seat Exeo se na českém trhu právě začíná prodávat. Zpočátku budou mít zákazníci na výběr ze tří zážehových motorů - 1,6/75 kW (102 k), 1,8/110 kW (150 k) a 2,0 TSI/147 kW (200 k) - a dvou vznětových jednotek - 2,0 TDI/105 kW (143 k) a 125 kW (170 k) - vybavených filtrem pevných částic DPF a poprvé technologií common rail.

Nové sedany Seat Exeo se budou dodávat se čtrnácti barvami karoserie v kombinaci sedmi různých úprav interiéru. Seat Exeo se bude prodávat ve třech stupních výbavy - Reference, Style a Sport. Základní verze Reference bude sériově vybavena sedmi airbagy, přičemž další dva boční airbagy pro cestující na vnějších zadních sedadlech bude možné objednat u všech modelů na přání.

Seat Exeo Audi A4 nezapře, ale z hlediska nákladů na výrobu a potažmo prodejní ceny to byl od Seatu velmi prozíravý tah.

FOTO: SEAT

Mezi další prvky sériové výbavy verze Reference budou patřit systémy ABS a ESP s brzdovým asistentem EBA, dvouzónová automatická klimatizace, 16palcová kola, palubní počítač, elektrické ovládání bočních oken v předních a zadních dveřích, vyhřívaná a elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, mlhovky, dálkově ovládané centrální zamykání, autorádio s přehrávačem CD a MP3.

Cena modelu Exeo začíná na 499 900 korunách za benzínový motor 1,6 (102 k). „Očekáváme největší zájem o Exeo Style s motorem 2.0 TDI CR/143 k, kde cena začíná na 629 900 korun," řekl Novinkám Petr Táborský, vedoucí českého zastoupení Seatu.

Seat Exeo - kde jste jenom viděli ten středový panel..?

FOTO: SEAT

Reklama

Související témata:

Související články

Seat koketuje s elektrickým pohonem

Seat León Twin Drive Ecomotive je název prototypu elektricky poháněného vozu, na jehož vývoji španělská automobilka v současnosti pracuje. Technologie Twin...

Výběr článků

Načítám