Hlavní obsah

Sportovní kupé s pohonem zadních kol od Hyundai

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohon zadních kol, výkonné šestiválce, sportovně naladěný podvozek. To vše slibuje Hyundai o svém sportovním autě Genesis Coupe. Hyundai mezi majiteli sportovních aut moc prestiže nemá, lépe řečeno žádnou. Změní se příchodem novinky vnímání korejské automobilky i u motoristických fanoušků?

Článek

Na výběr budou dvě motorické varianty: buď přeplňovaný čtyřválec nebo atmosférický šestiválec se zdvihovým objemem 3,8 litru. Oba motory spalují benzín. Slabší agregát disponuje výkonem 223 koní, silnější verze nabídne 310 koňských sil.

:. Vypadá dobře, ale jeho konkurenci vidíme spíše v Peugeotu 407 Coupe než v Nissanu 350Z. Ale možná že Hyundai překvapí. Foto: Hyundai

Převodovku si můžete vybrat buď manuální nebo automatickou, v obou případech bude šestistupňová. Brzdy dodala renomovaná firma Brembo. V silnější verzi se objeví i samosvorný diferenciál.

Genesis Coupe vychází z modelu Genesis, což je automobil vyšší střední třídy. Dvoudvéřová varianta by měla spadat do třídy střední.

Uvidíme, zda pro ní příbuznost s luxusním sedanem nebude větším zlem než užitkem, pokud jde o proklamované sportovní vlastnosti. Ale dokud se s korejským kupátkem nesvezeme, nemůžeme dělat závěry o jízdních vlastnostech. Evropská premiéra je naplánovaná na rok 2009.

:. Sedačky mají solidní boční vedení, jinak je interiér až příliš tmavý. Foto: Hyundai

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám