Hlavní obsah

Peugeot 407: neviditelný facelift po čtyřech letech

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři roky jsou v automobilovém průmyslu dlouhá doba, facelift Peugeotu 407 tedy byl rozhodně na místě. Řekněme si to narovinu: na první pohled se toho moc nezměnilo, nicméně některé prvky jsou při důkladném zkoumání jiné. Rovněž seznam příplatkové výbavy Peugeot rozšířil.

Článek

Jak jsme již řekli, na vzhledu auta se skoro nic nezměnilo (jiná jsou jenom zadní světla a pár detailů). Nově si můžete do automobilu pořídit přední parkovací asistent, což se vzhledem k dlouhé a ne úplně přehledné přídi určitě hodí.

Nový je také motor 2.0 HDI, jenž nyní dosahuje výkonu 103 kW (140 k), tedy o 3 kW více než původní verze. Inovovaný agregát vykazuje nižší spotřebu paliva (5,6 l/100 km) a emise CO2 jsou na úrovni 150 g/km. Motor tudíž splňuje budoucí emisní normy Euro 5.

:. Největší změny zaznamenáte vzadu.

Biopaliva jsou v některých zemích hodně populární (ČR to není), přestože jejich ekologický přínos je velmi sporný. Reakcí na to je nový motor 2.0 Bioflex na palivo E85; v Česku ovšem dostupný nebude.

:. Peugeot 407 - první generacefoto: NOVINKY/Andrej Poliak

Faceliftovaný Peugeot 407 se ve verzích sedan a kombi (SW) začne prodávat v létě.

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot 407 SW - smečka se rozrůstá

Necelý půl rok po uvedení Peugeotu 407 na český trh se k němu přidává verze kombi s označením 407 SW. Automobilka na tento model hodně sází. Předpokládá,...

Pohledný Francouz - Peugeot 407 2,0 HDI

Prakticky každý test nového automobilu začíná pojednáním o jeho designu. Nebude tomu jinak ani v případě našeho testu, jehož hlavním hrdinou je Peugeot 407...

Peugeot 407 Coupé se připravuje na premiéru

Peugeot na podzimním autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem uvede následovníka modelových řad 404, 504 a 406. Letos v Ženevě se představila ještě koncepční...

Výběr článků

Načítám