Hlavní obsah

Supersport Gumpert se začal oficiálně prodávat v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další supersportovní automobilová značka míří na český trh - v květnu se u nás začal prodávat německý sporťák Gumpert. Oficiálním dovozcem se stala pražská společnost Foxcar, která už do naší republiky dováží italská a rovněž hodně rychlá vozidla značky Pagani.

Článek

Automobilku založil Ronald Gumpert, který dlouhá léta pracoval jako šéf vývoje čtyřkolek u Audi. Jeho první a zatím jediný model - Gumpert Apollo - vznikal od roku 2001. V podstatě jde o ryze sportovní auto, se kterým můžete na běžné silnice.

O pohon se stará upravený benzínový osmiválec od Audi s objemem 4,2 litru vyladěný na výkon 650 koní. Německá raketa má výborný poměr výkon/hmotnost, protože váží pouhých 1200 kilogramů.

:. Možná že není vysloveně hezký, ale je to supersport se vším všudy.

Na stovku zrychlí Gumpert za tři sekundy, dvoustovku pokoří za 8,9 sekund. Maximální rychlost je rovněž hodně nestandardní – 360 km/h. Spotřebu výrobce neudává a popravdě u tohoto typu auta je důležitost této hodnoty odsunuta hodně dozadu.

Základní cena začíná na částce 6,5 miliónu korun. V Česku je v tuto chvíli na prodej jediný kus Gumpert Apollo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám