Hlavní obsah

Motocyklem roku 2008 v ČR je Honda CB1000R

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vítězem tuzemské ankety Motocykl roku 2008 se stal naháč Honda CB1000R. Rozhodlo o tom hlasování odborné poroty a veřejnosti. Již 12. ročník ankety vyhlásila v lednu motocyklová sekce Svazu dovozců automobilů.

Článek

Nominované motocykly byly rozděleny do šesti kategorií a každá byla hodnocena zvlášť. Hlasování probíhalo na kuponech z tisku a prostřednictvím Internetu. Motocykly hodnotila 22členná odborná porota, veřejnost poslala 48 724 hlasů.

Honda CB1000R vedle celkového vítězství získala titul i v kategorii tzv. nahatých motorek (naháčů), tedy motocyklů bez kapotáže.

Mezi skútry a mopedy byla nejoblíbenější Yamaha T-Max 500, v kategorii enduro zvítězilo BMW R1200GS a mezi choppery Harley-Davidson Softail Rocker.

:. Harley-Davidson Softail Rocker u nás zabodoval v kategorii chopperů. Foto Harley-Davidson

Kategorii cestovních silničních motocyklů vyhrála Kawasaki 1400 GTR a mezi sportovně silničními motocykly Honda CBR 1000RR Fireblade.

Minulý ročník soutěže vyhrála KTM 990 Adventure. Hondy v anketě bodovaly celkově popáté.

Reklama

Související témata:

Související články

Harley-Davidson začne prodávat v Číně

Největší a nejznámější americký výrobce motocyklů značka Harley-Davidson začne prodávat své výrobky na perspektivním čínském trhu. Pozici však nebude mít vůbec...

Výběr článků

Načítám