Hlavní obsah

Pohled do očí novému Opelu Insignia

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím je to taková nevinná hříčka s obrázky a tiché uvádění modelu, který bude mít premiéru až v červenci. V rámci představení nových speciálních adaptivních světlometů Opelu se tak můžeme podívat do očí modelu Insignia.

Foto: Opel, Novinky

Přední část vozu Opel Insignia - zatím v trochu neprůkazné fotografii.

Článek

Ten bude nástupcem současného Opelu Vectra. Jeho premiéra se však chystá až na autosalon v Londýně a Opel nenápadně představuje malé kousky karoserie již nyní.

Fotografie zadního světla vyšla najevo již na začátku prosince. Nyní se však můžeme podívat přímo do očí vozu, který je po poněkud méně povedeném modelu Vectra už netrpělivě očekáván.

:. Zadní světlo vozu Opel Insignia.foto: Opel

Hodně chytré světlomety

Opel představuje světla díky prezentaci speciálního systému pekelně chytrých světlometů AFL (Adaptive Forward Lighting). Ty se dokáží nejen natáčet, ale také přizpůsobují své svícení povětrnostním podmínkám, rychlosti vozu nebo stavu vozovky. Systém sám například rozsvítí diodové osvětlení, pokud nebude třeba takový výkon světelného kuželu. To uspoří až 0,2 l paliva na 100 km. Světla budou pracovat v devíti režimech a o vyhodnocování všech podmínek se bude starat miniaturní kamera a výkonný počítač.

:. Nové světlomety vozu Opel Insignia se systémem AFL.foto: Opel

Podle Opelu je dobré osvětlení vozu nesmírně důležité. Statistiky totiž říkají, že v noci se stává sice mnohem méně nehod, ale zato následky jsou mnohem tragičtější. Kupříkladu smrtelná zranění jsou za zhoršené viditelnosti dvakrát častější než za denního světla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám