Hlavní obsah

Renaultovo zachycení trendu modelem Koleos

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský tým vývojářů a manažerů nedokázal zachytit včas nástup poptávky vozů SUV. Všechny automobilky se snažily postavit své vozy co nejdříve, ale Renault se s modelem Koleos „mazlil“. Tedy doufejme, že mazlil. Jak jinak si vysvětlit tak pozdní nástup tohoto vozu?

Článek

Hlad po vozech SUV je stále větší a na trhu jsou firmy, které nabízejí i několik modelových řad. Renault se tedy od poloviny roku 2008 také dostane do této kategorie svým dlouho avizovaným modelem Koleos. Pro asijské trhy byl nedávno představen "jednovaječný bratr" Samsung QMX.

Jeho specifikace si nechal právě na toto úterý, tedy necelý měsíc před ženevským autosalonem, kde bude mít vůz hlavní výstavní premiéru.

Automobil o délce 4,52 m a šířce 1,85 m má světlou výšku 206 mm (u turbodieselu 188 mm), takže je jasné, že to skutečně není žádný velký „horolezec“. Ale díky krytu pod motorem a pohonu All Mode 4x4, který známe z nového Nissanu X-Trail je jasné, že lehčí terén zcela určitě zvládne. Hlavním místem určení však bude především silnice, kde se uplatní přední náprava typu Mc Pherson a zadní víceprvkové zavěšení.

:. Renault Koleos

Pod kapotu se dostanou zatím tři motory: dva dvoulitrové turbodiesely a jeden zážehový čtyřválec o objemu 2,5 l. Vznětové motory mají výkony 110 a 127 kW. Zážehový agregát pak disponuje 126 kW.

Slabší turbodiesel a zážehový motor je možné mít jak s ohonem všech kol 4x4, tak i jako klasickou dvoukolku 4x2. Převodovka bude standardně šestistupňová manuální, šestistupňový automat dostane 2.0 dCi/110 kW. Zážehovou variantu pak je možné „přizdobit“ bezstupňovým variátorem CVT.

:. Renault Koleos

Automobil nabídne v interiéru místo pěti cestujícím a nákladu o objemu 450 l. Pokud se sklopí opěradla zadní lavice, tak bude možné převézt až 1380 l. Zajímavé je i horizontální rozdělení zadního víka, když spodní část může sloužit jako sedátko, které unese až 200 kg.

Anketa

Ohodnoťte známkou model Renault Koleos.
1
42,9 %
2
19 %
3
17,9 %
4
8,4 %
5
11,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 927 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault Samsung QMX

Mnoho lidí neví, že Samsung není jen značka televizorů a hifi věží, ale také automobilů. Jedná se však o součást holdingu Renault. Vozy se vyrábějí v Koreji...

Výběr článků

Načítám