Hlavní obsah

Honda NSX bude až v roce 2010

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pořádné sportovní auto od Hondy si budeme muset ještě hodně dlouhý čas počkat. Značka totiž přehodnotila své plány a oznámila, že nový model NSX bude představen až v roce 2010.

Článek

Před půl rokem se Takeo Fuki, šéf značky Honda, vyjádřil, že nový vůz můžeme čekat na přelomu let 2008 a 2009. Jenže jeho vyjádření bylo ještě dost předčasné. Automobil totiž nabírá zpoždění a bude poprvé k vidění až na tokijském autosalonu v roce 2010.

Honda se hodlá vyvarovat chyb, které by mohla udělat při jeho konstrukci, a zároveň doufá, že v technice a jízdních vlastnostech předstihne všechny své konkurenty. Jen abychom na NSX nečekali tak dlouho, jako třeba na Bugatti Veyron.

Automobil bude vycházet z vozu Acura Advanced Sports Car Concept, jenž zatím byl představen v designerské nefunkční kreaci.

:. Acura Advanced Sports Car Concept

Honda NSX

Sportovní vůz Honda NSX nepatřil k těm výrobkům, které by vzbuzovaly ovace už při pohledu. Tohle auto vyráběné v letech 1990 až 2005 fascinovalo zákazníky něčím jiným - technikou. Na svou dobu to byl neuvěřitelně vyspělý vůz. Vždyť už tehdy měl celohliníkovou konstrukci karoserie i podvozku.

:. Honda NSXfoto: Honda

K tomu připočtěme vysokootáčkový šestiválcový motor s technikou variabilního časování ventilů VTEC (vůbec první použití této techniky mimo Japonsko) a famózní vůz byl na světě. za léta se tato zadokolka změnila jen málo a neustále bylo možné ji velmi dobře identifikovat podle její karoserie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám