Hlavní obsah

Zúčastněte se některé designerské soutěže příštího roku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned na začátku příštího roku bude několik mezinárodních automobilových designerských soutěží. Zúčastnit se jich budou moci jak profesionální designeři, tak i amatéři.

Foto: Peugeot, Novinky

Peugeot 910 byl jedním z návrhů v Concours de Design Peugeot.

Článek

Jako již každý rok se koná například Concours de Design Peugeot. Jeho podmínky ještě nejsou vypsány, ale stačí kontrolovat speciální stránky k tomu určené. Vítěz této designerské soutěže bude mít tu čest, že jeho dílo bude vytvořeno v profesionální dílně Peugeotu v měřítku 1:1 a vystaveno na tradičním podzimním autosalonu.

Pro všechny bez výjimky

Jednou z nejvíce obsazených designerských soutěží je však i Car Design News Contest 2008. Specializovaný server na automobilový design vypisuje tradičně velkou soutěž ve dvou kategoriích - profesionálové a studenti. Všechny návrhy letos budou muset být vyvinuté kompletně v počítačových simulacích. Soutěž začíná 16. ledna, kdy bude představena porota a kritéria soutěže. Deadline je 26 března 2008.

Vítěz získá softwarovou licenci od Alias DesignStudio software, který se zabývá právě vytvářením speciálních programů pro design. Dále si vítěz odnese dva tisíce dolarů, třeba jako milou pozornost pro upgrade svého hardwaru.

Upravte Kia Pro_cee´d

I v České republice můžeme najít několik soutěží, z nichž za pozornost jistě stojí ta nejnovější. Zástupci značky Kia v České republice se rozhodli u nás vypsat soutěž, v níž se utká široká veřejnost. Cílem bude co nejlepší úprava sériového modelu Kia Pro_cee´d. Zatím ještě všechny podmínky nejsou známé, ale během ledna je dá značka na své firemní stránky.

Kia Pro-cee´dfoto: Kia

Ať už si vyberete soutěž jakoukoli, budete moci reprezentovat sebe i naši zemi a ukázat designerům z celého světa, že i u nás po odchodu Václava Krále design neskončil. A třeba se chytnou i studenti v New Yorku za nos, když jim předvedete lepší vůz, než dnes představený Splinter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám