Hlavní obsah

Nový Seat Ibiza se představí v březnu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka potvrdila příchod nové generace modelu Seat Ibiza. Zatím se spekulovalo, kdy se tento stěžejní vůz představí. Nyní je to jasné - na ženevském autosalonu v březnu.

Článek

Seat si slibuje od tohoto vozu, že pozvedne jeho výrobu o velký kus nahoru. Současná generace se prodává dobře, ale nestačí to na to, aby firma, jejíž finanční situace poslední dva roky nebyla lichotivá, mohla mít vůz za svůj ekonomický stabilní základ.

Nová generace by měla vše napravit a podle představitelů značky se Seat v dalších letech natolik zvedne, že se stane stejně ziskovým jako Škoda.

Nová Ibiza se představí jako tří- a petidveřový hatchback. Pětidveřová varianta přijde na trhy o něco později. Co se týče motorizace dočkáme se nasazení nových přeplňovaných agregátů z dílny VW. Jako příklad si vezměme 1.2 TSI, 1.4 TSI apod. Ale ani nepřeplňované verze nebudou chybět a nasazeny budou i tradiční turbodiesely 1.4 TDI.

Seat plánuje i uvedení několika dalších silnějších verzí, jako je dnešní FR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám