Hlavní obsah

Mitsubishi Concept-RA: japonská šipka

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi přiveze na detroitskou autoshow jeden koncept, který je opravdu skvělý. Především na Mitsubishi. Opravdu povedený design je podpořený výbornou technikou a hlavně - novým turbodiesleovým motorem!

Foto: Mitsubishi, Novinky

Mitsubishi Concept-RA

Článek

Víme, do sporťáku se turbodiesel nehodí, ale vždyť jde přece o Mitsubishi. Tedy o značku, která zatím svůj turbodiesel neměla a když už nějaký používala, tak to byl nákup od VW nebo PSA (máme na mysli třeba model Outlander). A tahle firma přiveze sporťák s turbodieselem a hned do benzínového USA.

Concept-RA je už vzhledově hodně slušný. Z prvních náčrtů není jasné, jestli velikostně se blíží víc kupé Eclipse nebo staršímu 3000GT. Ať je to jak chce, auto vypadá jako designéry „vymazlený“ kousek a doufáme, že takový by se mohl dostat jednou i do výroby.

Mitsubishi Concept-RAfoto: Novinky/Mitsubishi

Pod kapotu je také dobře se podívat. Zde je totiž technika z z Mitsubishi Lancer, včetně vyspělého pohonu všech kol Super All Wheel Control (S-AWC), aktivního mezinápravového diferenciálu ACD nebo dvouspojkové převodovky. Samozřejmostí je u sporťáku také aktivní zavěšení kol.

Již zmiňovaný motor je vznětový čtyřválec o objemu 2,2 l se vstřikováním common rail a piezoelektrickými vstřikovači. O ekologii se stará oxidační katalyzátor, zachycovač NOx a filtr pevných částic. Podle prvních informací chce Mitsubishi s motorem uspět i na americkém trhu, takže bude muset být opravdu čistý.

A jak je na tom výkonově. Prý má dnes 150 kW a točivý moment 520 N.m.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám