Hlavní obsah

Chevrolet bude poprvé montovat auta v EU

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod General Motors ve Varšavě bude montovat nové tří- a pětidveřové hatchbacky Aveo a k tomu si ještě vezme na svá bedra i produkci sedanu. Všechny vozy půjdou do zemí Evropské Unie.

Článek

V příštím roce má produkce automobilů vzrůst na přibližně 60 000 vozidel, celkem 100 000 jich pak má sjíždět z pásu v roce 2010. Chevrolet se tímto krokem snaží uspokojit poptávku po jeho vozech, která je nyní velmi silná.

Aveo je se 79 000 registracemi vůbec nejúspěšnějším modelem značky. Podle tabulek Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA) však chevrolet prodává tak dobře, ze zákazníkům dodá dvonásobek toho, co jeho koncernový partner Saab.

Ovšem varšavský závod není posledním. Vlastní ho a řídí firma UkrAVTO, tedy dlouholetý partner chevroletu. Pro něj vyrábí na Ukrajině automobily, které zasahují do osmi procent trhu. Chevrolet však s UkrAVTO bude dále spolupracovat a jak to vypadá, společně ještě vytvoří další závod, kde by se mohly produkovat další modelové řady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám