Hlavní obsah

Příští Opel Zafira bude možná z USA

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U koncernu General Motors nyní přemýšlí, jak změnit rozložení výrobků tak, aby nedocházelo k přetlaku v jedné továrně a k nedostatečné produkci v jiné. Jeden ze scénářů, které jsou nyní na stoje je ten, že budoucí Opel Zafira se bude vyrábět v USA a dovážet do Evropy.

Článek

V Evropě je nyní na některé továrny velký tlak a nestíhají už vyrábět. Opel s rozšiřující se nabídkou modelů hledá volné kapacity kde se dá a také dodavatelské firmy začínají ztrácet dech.

Plán na výrobu zafiry v USA není zas až tak od věci. V Detroitu se totiž bude stavět minivan značky Chevrolet, který bude určen pouze pro americký trh a přitom bude jen minimálně odlišný od evropské zafiry. Navíc je zde naplánována produkce dalšího MPV, které bude postavené na podvozkové platformě speciálně vyvinuté pro zafiru. Podvozek Global Delta MPV7 tak bude pracovat i ve vozech Saturn.

Zatím nic není rozhodnuto. Současné výrobní závody v německé Bochumi a polských Gliwicích samozřejmě o již zavedenou výrobu přijít nechtějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám