Hlavní obsah

Něco pro fajnšmekry - motor z corvetty ´69

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se mohou sbírat automobily nebo motocykly, proč by se nemohly sbírat třeba motory? Však je na světě dost takových nadšenců, kteří by dali hodně peněz za originální a funkční motor z Chevrolet Corvette nebo Camaro z roku 1969.

Článek

A právě pro tyto fanoušky bude zanedlouho prodávat specializovaná odnož GM tento agregát. Ten však už nebude mít výrobní číslo, v němž by figuroval ročník 69, ale na výrobním štítku bude číslo 2008.

V General Motors totiž rozhodli, že tento legendární agregát, který tolikrát řval na závodních tratích, bude znovu vyráběn v omezené sérii.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Technika této jednotky, která je známá jako 427 ZL-1 Big Block V8, bude téměř shodná s původním motorem. Samozřejmě, že nějaké úpravy tam budou, ale půjde jen o mírné vylepšení. Například se lehce vyztuží hliníkový blok motoru, aby nepraskal.

Změn však bude naprosto minimálně, takže zájemci si budou moci vychutnat jeho naprosto nezaměnitelný chrapot a pokud si ho nasadí do některé ze zachovalých skořepin vozů, mohou se pokochat i výkonem 430 koní, které dokázali naladit pro závody až na 525 koní.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

A kolik se těchto benzínem vonících legend vyrobí? No přece 427, tedy stejně jako je objem válců v kubických palcích, převedeno na srozumitelné jednotky - sedm litrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám