Hlavní obsah

Land Rover plánuje malé cupé crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě menší než současný model Freelander, takový bude nový vůz se značkou Land Rovcer. Na autosalonu ve Frankfurtu to oznámil ředitel Phil Popham. Vůz by měl přijít na trh ve stejné době, jako jeho největší konkurent Audi Q3.

Článek

Vůz bude mít menší karoserii, mnohem lehčí a především ve tvaru kupé. Automobil je také zahrnut v plánu, jak se dostat na hodnoty emisních limitů, které budou předepsány v budoucích letech. Crossover by tak měl dostat nejen nový motor, ale v něm i technologii Stop-Start systému.

A kdy se tohoto vozu dočkáme? Pravděpodobně již příští rok. Na detroitský autosalon je plánováno uvedení konceptu, na podzim bychom se pak mohli setkat s předsériovou verzí. V roce 2009 pak přijde patrně sériová produkce a s ní i zmíněný nový motor.

Zda se tak skutečně stane však je stále ve hvězdách. Land Rover je totiž nabízen zájemcům k odkoupení od Fordu. Nový majitel pak může mít s uvedením dalšího modelu do výroby problémy a nikdo nemůže termíny zaručit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám