Hlavní obsah

OBRAZEM: Spanilá jízda Ferrari k 60. výročí značky

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Praze se ve středu můžete setkat s opravdu parádní kolonou vozů, jimž se ve znaku vzpíná černý kůň. Převládající barvou kapot bude červená. Podle těchto dvou indicií je jasné, že se jedná o vozy Ferrari. Ty právě tento rok slaví šedesáté výročí značky a v rámci spanilé jízdy po celém světě se zastavily i v České republice.

Článek

Celá trať začala v Abú Dabí, pokračovala přes téměř všechny země světa, kde Ferrari má své zastoupení, a nyní je i v České republice. Pak vozy zamíří do zbylých pěti zemí a v červnu bude vše zakončeno monstrózní akcí v Maranellu.

Ve středu se tak můžete setkat v Praze s legendárním Dinem GT, 308 GTS, F 512 M, F 430 nebo nejnovějším Ferrari 599 GTB. K vidění jsou na Malostranském náměstí, při jízdě Prahou okolo Václavského a Staroměstského náměstí, či u pumpy Shell na Jeremiášově ulici. Pokud byste automobily ani tam nezastihli, nemusíte smutnit - večer se objeví na Hradčanském náměstí všechny pohromadě.

:. Ferrari Dino GT (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Prohlédnout si z tramvaje Ferrari 330 se jen tak někomu nepoštěstí. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. K Ferrari patří i krásné ženy. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Typický tvar pro dříve narozené vozy - v našem případě Ferrari F 512 M. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Nádherná klasika Ferrari - i s typickou kulisou převodovky. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:.Jen projet Prahou bylo pro některé vozy obtížné. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Pohled pod kapotu, který by chtěl mít téměř každý fanoušek automobilů každý den doma. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Ferrari je poznat na každém detailu. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Žebrování na Ferrari F 512M. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Netradiční barva na dalším Dinu GT. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Na Malostranském náměstí budily vozy extrémně velkou pozornost. (Foto: NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám