Hlavní obsah

Neoficiální závod miliónářských automobilů projede ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobiloví fanoušci, nadšenci do rychlých kol, benzínoví maniaci - vyjděte do ulic, nasedněte do svých miláčků a jeďte se podívat třeba na teplickou dálnici. Právě tady asi pořádně popustí uzdu svým vozům závodníci legendárního podniku Gumball 3000, který ve čtvrtek a v pátek projíždí Českou republikou.

Článek

Po roce se opět objevuje Gumball na světových silnicích. Z tohoto závodu pro bohaté se stala už tradice, z níž mají radost závodníci, majitelé hotelů a výrobci pneumatik, méně však už policie.

Letos vedla trasa z Londýna, následoval přesun do Istanbulu a pokračuje i přes naše území do Berlína. První vozy projedou přes české dálnice už ve čtvrtek, hlavní nápor se však očekává v pátek brzy ráno. Na dálnici D1 či na výpadovce na Teplice se objeví takové skvosty, jako je Ferrari Enzo, Nissan Skyline GTR, Shelby Mustang GT500, Noble M12 GTO R GT, Lamborghini Diablo a další.

Soukromí vlastnící se tak chtějí utkat v závodě, kde se především plní olympijské heslo o důležité účasti a nikoliv vítězství. Každou zastávku si milionáři dopřávají opulentní hostiny, gigantické show, alkohol teče proudem a jde především o to, kdo je nejvíc vidět. Samozřejmě, že se pak vyhlašuje ten, kdo danou trať projel co nejrychleji, takže všichni se snaží ze svých monster vyždímat co nejvíc, ale tady jde především o zábavu.

Takže se pak nedivte, až kolem vás "prokdáká kačena" Citroën 2CV olepená logy Gumball 3000. I takoví fanoušci se najdou, kdo si chtějí cestu užít a vzít jí jako happening, i když jako startovné zaplatili 28 000 liber (asi 1 150 000 Kč).

Pokud chcete o závodu vědět víc, podívejte se na oficiální stránky, kde najdete seznam vozů, trasu, podmínky soutěže, můžete si koupit suvenýry nebo se podívat do historie soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám