Hlavní obsah

Potěšení nejen pro oko - n2a 789

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA je silný zájem o retroautomobily. Na této vlně se veze i značka n2a (not two alike), která začala vyrábět model 789. Ten má karoserii přebírající to nejlepší z chevroletů let 57-59, ale v moderním pojetí a na současné technice.

Článek

Model 789 je takové instantní auto. Tříleté období Chevroletu bylo přefiltrováno, usušeno a zalito čerstvou vodou, dostalo doplňky, jaké je možné vidět v tuningových kouscích a celé je to nalito do hrnečku nejmodernější techniky značky. Na podvozku Chevrolet Corvette C6 (hliníkový vidlicový osmiválec) je několik inovací. Tak například výfuková soustava pochází od firmy Borla, zkrutné stabilizátory pak od PSX.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Na voze je však nejzajímavější karoserie. V přední části najdeme reminiscenci na ´57 Bel Air, střední část a tříbarevný interiér dává vzpomenout na ´58 Impala a o rok později ten samý vůz ukázal velmi podobná křídla "ptáka v letu" na zádi.

Automobil nemá jednoznačné barevné schéma lakování. Společně s různým tónováním interiéru dává výrobce více jak 10 000 kombinací. Žádný z vozů tak nebude stejný. Samozřejmě, že zákazníci si mohou vymyslet ledacos, takže si sedadla v kůži mohou nahradit hebkým plyšem, v interiéru může najít místo až tisíciwattová audioaparatura a brzdy mohou být z keramiky.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Firma n2a už připravuje další dva modely - Wildcat a 5-to-1. Ty ještě ale nedospěly ani do stádia konceptu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám