Hlavní obsah

Volvo S60 možná skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volvo se snaží změnit své celkem špatné obchodní výsledky z minulých let. Na trhu jsou už nové modely C30 a S80 a jak to vypadá, také S60 čekají změny. Pravděpodobně dostane zanedlouho lehký facelift, a to proto, že Volvo možná tuto řadu později zruší.

Článek

Podle listu Automotive News se Volvo nechystá vytvořit nástupce Volva S60, ale nahradí jej zvětšeným Volvem S40. Volvo by tak reagovalo na výtky vůči oběma vozům - S40 je příliš malé a málo prostorné [náš test Volva S40 D5] a Volvo S60 má celkem málo místa pro nohy vzadu, i když je automobil opravdu velký. Pokud by se tak zvětšila vhodně S40, mohlo by se dosáhnou zdařilého kompromisu jak co do velikosti karoserie, tak i místa pro posádku.

Již příští týden si budete moci přečíst test Volva S60, ale nebojte se - stále nejde o výběhový model. Na zrušení "es-šedesátky" si budeme muset počkat ještě nějakou dobu, protože na pořadu dne bude až s představením nové S40, tedy asi v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo S40 D5: rudý (ne)sedan

Když jsme si objednávali na test vůz Volvo S40 D5, čekali jsme velmi elegantní sedan, který bude mít námi hodně oblíbený vznětový pětiválec. Když jsme...

Výběr článků

Načítám