Hlavní obsah

Novinky značky Ford pro rok 2007

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford na své úvodní tiskové konferenci k roku 2007 uvedla i seznam novinek, které bude průběžně představovat. Jedná se o pět automobilů, jenž se objeví do poloviny roku, což je slušná porce.

Článek

Ford Ranger

Novou generaci Fordu Ranger jsme již představili. [celá zpráva] Jeho oficiální premiéra je sice až za čtrnáct dní (přineseme vám z ní první zkušenosti), ale již dnes se může nový vůz objednávat. Tento pickup je poháněn zcela novým turbodieselem Duratorq TDCi 2,5 l se vstřikováním common-rail. Motor dosahuje vyššího výkonu 105 kW při 3500 ot./min i točivého momentu 330 N.m v 1800 ot./min. Nabídka vozu je ve třech karosářských verzích. Cena začíná na 629 900 Kč.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Ford Focus CC

V dubnu roku 2007 se u nás objeví Ford Focus jako kupé-kabriolet. Jeho představení tak proběhne přesně v době, kdy bude největší poptávka po kabrioletech. Proto by mohl tímto krokem Ford své zpoždění poněkud stáhnout. Pod kapotou budou na výběr tři motory: Zážehové duratecy 1.6 a 2.0 a turbodiesel 2.0 TDCi. Cena začne na 669 900 Kč. Není také bez zajímavosti, že řada Focus dostane ještě jednoho sourozence, ale to až v průběhu dalších měsíců.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Ford Transit 4x4

Za cenu 786 900 Kč bude v cenících úspěšného Fordu Transit nabízen i model s pohonem všech kol. Ten stejně jako klasický vůz s pohonem zadní nápravy dostane turbodieselový agregát 2.4 TDCi/103 kW.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Ford C-Max

Jistě jste si všimli, že v názvu vozu chybí jméno Focus. Po faceliftu se totiž tento automobil odtáhne od svého sourozence, takže se stane samostatnou řadou, která se tak bude nově řadit do rodiny "maxů". Na trhy přijde koncem dubna.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Ford Mondeo

Oficiální premiéra sériového Fordu Mondeo bude v Ženevě. Hned následující měsíc by se měly rozeběhnout dodávky prvních vozů do Evropy, takže i nyní se české zastoupení značky rozhodlo nabídnou prvních několik kusů už v květnu. Oficiální uvedení na český trh však bude až 1. září 2007.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Ford Ranger přijde do ČR v roce 2007

V Thajsku byl představen nový Ford Ranger. Další generace oblíbeného pick-upu s terénními schopnostmi získala robustnější karoserii, modernější vzhled a více...

Ford Transit i jako čtyřkolka

Nabídka modelové řady Transit se rozrůstá o verzi s pohonem všech kol, označenou jako AWD (All Wheel Drive). Mechanický systém automaticky připojí pohon přední...

Výběr článků

Načítám