Hlavní obsah

Tesla vyrobí i sedan

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po až neuvěřitelném úspěchu elektromobilu Tesla Roadster se firma rozhodla, že rozšíří své portfolio a vyvine sedan se stejným pohonem. Velikostně by měl vůz konkurovat BMW 5.

Článek

Viceprezident společnosti Tesla Motors Mike Harrigan v rozhovoru pro zahraniční tisk řekl, že nový sedan bude mít motor a baterie umístěné vpředu a pohon zadních kol. Produkce vozu se již dnes přepokládá mezi 10 a 20 tisíci za rok hned od počátku a cena by se měla pohybovat kolem 40 000 dolarů (asi 880 000 Kč).

Tesla Motors si tyto smělé plány může dovolit. letos totiž po několikaletém vývoji představila sériový elekotrosporťák Tesla Roadster. [celá zpráva] Ten se okamžitě stal hitem a objednávky se jen hrnou, a to nejen od slavných osobností jako je George Clooney, ale i od obyčejných lidí. V roce 2008 tak chce Tesla Motors vyrobit mezi 500 a 600 automobily, v roce 2008 už jich má být 2000 ročně. Zatím to vypadá, že na dva roky dopředu je produkce vyprodaná.

Teslu Roadster pohání elektromotory s výkonem 185 kW při 13 000 ot./min a s točivým momentem 244 N.m. Maximální rychlost vozu je 257 km/h a stovku s pevným startem zvládne za přibližně čytři sekundy. Dojezd Roadsteru je 400 km.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesla Roadster: Sporťák na elektřinu

Na světě se objevil další sporťák. Je nepřehlédnutelný, ale zcela určitě přeslechnutelný. Pohání ho totiž elektrická energie. Na první prezentaci se dostavil...

První stovka elektrosporťáku

Tesla Motors má se svým sportovním automobilem poháněným elektřinou neuvěřitelný úspěch. Za tři neděle od představení už prodali sto vozů. Mezi zákazníky...

Výběr článků

Načítám