Hlavní obsah

Zrecykluj si Mercedes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Los Angeles Autoshow, která začne 30. listopadu se představí koncept Mercedes-Benz Recy, který nejen že vypadá poněkud podivně, ale také je dost ekologicky. Je totiž kompletně recyklovatelný.

Článek

Za tímto konceptem stojí Mercedes Advanced Design Studio v Kalifornii. Mladí designéři se pustili do automobilu, jehož vzhled by měl připomínat slavné modely minulosti a přitom hledí do dalšího tisíciletí.

Recy tak má příď připomínající legendární SL. Dvousedadlový vůz však na rozdíl od svého staršího bratra nemá střechu - dokonce ani nasazovací.

Hlavní zbraní vozu jsou však jeho materiály. Vyroben je z hliníku, skla, dřeva a gumy, přičemž všechny součásti jsou stoprocentně recyklovatelné. Ochrana životního prostředí a smělá konstrukce donutila designéry přihlásit vůz do soutěže o nejlepší vůz výstavy, který se zde vyhlašuje. Je zde několik kategorií, takže mezi koncepty má vůz zcela jistě šanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám