Hlavní obsah

Impreza STI na památku Burnse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Subaru Impreza, většinu lidí napadne její verze WRX STi. Další část si vzpomene na závody rallye a někteří z nich vzpomenou i na Richarda Burnse, který loňský rok zemřel na rakovinu. A právě na jeho památku připravila firma Prodrive speciální edici RB320.

Článek

Že jde o tuto edici poznáte na první pohled. V černém obsidiánovém laku moc imprez nejezdí a tahle má navíc nový přední nárazník. Jenže vzhled není to, pro co si zákazníci kupují tenhle vůz. Prodrive se pořádně podíval na "střeva" auta a dokázala z něj vymáčknout ještě víc.

Podvozek má nové tlumiče Bilstein, sportovní pružiny a tvrdší stabilizátory. Světlá výška tak spadla vpředu o 30 mm, vzadu o 10 mm. Motor pak dostal Prodrive Pack. Ten je ve standardní nabídce tuningu prodrivu. Zvyšuje výkon na 235 kW při 6000 ot./min a točivý moment 452 N.m při 3700 ot./min. Upravena byla také převodovka, kde řazení dostalo kratší a přesnější dráhy.

Zájemci o vůz budou mít příležitost si vůz vyzkoušet přímo ve Warwickshiru, kde má Prodrive testovací trať. Tam se kupující i nadšenci sjedou, budou jim tam oficiálně předány klíčky a budou si moci užít jízdy s tímto vozem za dohledu odborníků. Také si budou moci vyzkoušet maximální zrychlení na stovku za 4,8 s a 0-160 km/h pak atakuji za 12,2 s.

Pokud někdo z českých fanoušků tohoto vozu už počítá peníze na účtech, pak jej musíme zklamat. Všechny vozy jsou určeny pro Velkou Británii, takže jejich volant je pouze na pravé straně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám