Hlavní obsah

Pivo denně ochrání před řadou chorob a přitom neovlivňuje růst břicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Výzkum britského lékaře George Philliskirka zajisté ocení všichni pivaři. Podle něj je mírná konzumace piva zdravější než konzumace vína. Pivo totiž obsahuje celou řadu vitamínů a vlákninu. A těm, kteří viní pivo za růst břicha, odpovídá: „Je to nesmysl. Pokud konzumujete maximálně jedno až dvě denně, břicho vám z piva narůst nemůže!“

Foto: Profimedia.cz

Pivo je skvělým nápojem po sportování.

Článek

Podle Philliskirka totiž růst pivního břicha souvisí pouze s životním stylem pivařů, kteří konzumují piva nadměrné množství. Tito jedinci milují také tučná a nezdravá jídla a vyhýbají se pohybu. Ženy ale denně mohou vypít bez obav půllitr a muži dva půllitry piva.

„Pivo má špatnou pověst, je spojováno s opilými sportovními fanoušky, nikoli s lidmi dbajícími na zdravý životní styl. Ale když se pije v mírném množství, poskytuje širší spektrum zdravotních výhod než víno,“ je přesvědčen doktor George Philliskirk.

Podle něj je pivo také skvělým nápojem po sportování, neboť jeden půllitr dokáže rychleji rehydratovat organismus a vrátit mu ztracené soli, draslík a cukr než čistá voda. Ovšem nesmí ho sportovec vypít více než půl litru.

Pivo je také zdrojem vitamínu B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6 (pyroxidin), B9 (kyselina listová) a B12 (kobalamin). Navíc to není nápoj, obsahující jen prázdnou energii, ale je v něm také řada živin. Vyjma draslíku také křemík, který je důležitý pro pevnost kůže, vlasů a kostí. Pivo navíc obsahuje rozpustnou vlákninu, v půllitru je jí až třicet procent denní dávky.

Reklama

Související témata:

Související články

Pravda o pivu a pivním břiše

Problémy s pivním břichem řeší muži na celém světě. Nicméně není pravidlem, že velké břicho trápí všechny pivaře. Obvykle za tuto potíž může celá řada dalších...

Výběr článků

Načítám