Hlavní obsah

Mléko zvyšuje účinnost posilování a urychluje hubnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po posilování tělu mnohem více prospívá pití mléka než nejrůznější energy drinky, které se ve fitness běžně dávají. Podle nejnovější studie totiž mléko pomáhá nejen s přibýváním svalové hmoty, ale zároveň i s rychlejším úbytkem tuku.

Foto: Profimedia.cz

Podle odborníků je dobré vypít po každém cvičení dvě sklenky mléka.

Článek

„Posilování není zrovna typickou variantou cvičení pro ženy, ale zdravotní výhody posilování jsou enormní a tudíž velmi vhodné. Zvyšuje se síla svalů, pevnost kostí, zdraví svaloviny i metabolismu, to nemůže žádné jiné cvičení nahradit,“ tvrdí profesor Stuart M. Phillips z McMaster University v Hamiltonu, který testoval spojené účinky pití mléka a posilování u žen.

Dva v jednom

Už v minulosti přitom vědci dokázali, že muži, kteří po posilování vypijí dvě sklenice mléka, zhubnou výrazně rychleji tuk a přitom rychleji přibývají na svalové hmotě. Teď se podařilo navíc prokázat, že to samé platí i u žen. Experti ale zatím neznají princip, na jehož základě mléko a látky v něm obsažené účinky posilování zvyšují.

„Očekávali jsme, že dojde k nárůstu svalové hmoty, ale překvapilo nás, že dochází současně k výraznému úbytku tuku,“ uvedl profesor Phillips ve své zprávě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám