Hlavní obsah

Nejlepší poloha pro početí dítěte

Existuje milostná poloha, která by zvýšila šanci na početí dítěte? Odborníci tvrdí, že ano. A nemusíte při tom dělat žádné akrobatické kousky. Pro nejpravděpodobnější početí doporučuje lékařka klasickou misionářskou polohu.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři jako nejvhodnější pro početí dítěte doporučují misionářskou polohu.

Článek

Moderní doba prospívá sexuální osvětě, a tak už jen málokterý pár souloží jedině v misionářské poloze. Střídat během milování různé polohy je nejen příjemné, ale také zábavné. Ovšem když dojde na početí dítěte, pak je misionářská poloha nejlepší. Pokud je muž nahoře a proniká do ženy zpředu, šance na oplodnění se tím zvýší.

Tvrdí to doktorka Marilyn Glenvilleová, majitelka stejnojmenných klinik, na nichž řeší problémy s početím potomka s tisícovkami párů. Lidé dnes s plozením potomků otálejí, což jim v šanci na početí nenahrává. Naopak. Krom toho, že je pak třeba často upravit životní styl a zlepšit stravu a pohybové aktivity, mohou pomoci i věci jako poloha při souloži a krátce po ní.

Výhoda na cestě za vajíčkem

„Muž nahoře je poloha, při níž je šance na početí nejvyšší. Vysvětlením je to, že tato poloha umožňuje hlubokou penetraci, takže muž může ejakulovat přímo na děložní čípek. To dává spermiím velkou výhodu na cestě za vajíčkem. Čím blíže jsou k vajíčku čekajícímu ve vejcovodech, tím pravděpodobněji doputují až k němu,“ tvrdila Glenvilleová v rozhovoru pro deník The Mail.

Pomáhá také, když ženy při souloži vyvrcholí. Tvrdí to biologové Robin Baker a Mark Bellis, kteří studovali tzv. nasávací efekt děložního čípku při orgasmu. Když žena dosáhne vyvrcholení, děložní čípek se rozpohybuje a nasává spermatickou tekutinu ve vagíně. Při orgasmu žena do dělohy nasaje více spermatu než bez orgasmu.

„Je důležité si ale uvědomit, že žena nemusí mít orgasmus, aby počala. Takže se tím nemusí trápit, pokud ho nedosáhne. Pokud ano, pak je to dobře,“ dodává doktorka Glenvilleová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám