Hlavní obsah

Základní věci, které by ze vztahu neměly nikdy vymizet

Novinky, bok

Navazování partnerských vztahů je nedílnou součástí lidského života. Seznamování, sbližování, vzájemná láska, po čase ale i určitá apatie a stereotyp. To všechno nás může potkat, a je jen na nás, jak se s tím vypořádáme, aby vztah vydržel co nejdéle.

Foto: Profimedia.cz

Vydrželi jste spolu pět nebo deset let, takže už váš vztah bude tak nějak fungovat automaticky sám? Chyba, nezáleží na tom, jak dlouho spolu jste, pečovat o vztah i jeden o druhého je třeba neustále.

Článek

Každý chceme najít toho pravého partnera, s kterým bychom sdíleli své radosti i problémy. Když ho najdeme, máme částečně vyhráno. Pak ale nastává další fáze - udržet si ho. Především po delší době se totiž může lehce stát, že vztah spadne do určitých zajetých kolejí.

Pokud se navíc pomalu začne vytrácet i vzájemná přitažlivost, láska a respekt vůči tomu druhému, není to dobré znamení. Aby vztah vydržel i po letech, je o něj třeba pečovat. Přesněji řečeno, je dobré myslet na to, že určité věci by z něj neměly vymizet ani po dvou, pěti či deseti letech. Server Askmen citoval tři základní věci, které je dobré si určitě udržet, aby měl vztah i po mnoha letech dobré vyhlídky i do budoucna.

Rande

Určitě všichni si pamatujeme, jaké to bylo, když jsme se těšili na další rande s novým partnerem (partnerkou). Proč se toho v budoucnu zříkat? Klasikou, která nikdy nezklame, je například společná romantická večeře v nějaké oblíbené restauraci.

Nikdo ale netvrdí, že nemůžete zkoušet něco nového. Prodloužený víkend v romantickém hotýlku, piknik v přírodě nebo společný seskok padákem pro odvážlivce. Výběr je téměř nekonečný.

Flirt 

I flirt a určitá míra svádění by měly být součástí vztahu. Protože není nic horšího, než si začít být partnerem či partnerkou natolik jistí, že se přestanete úplně snažit bojovat o jeho/její přízeň.

Nemusíte flirtovat každý den, občasný náznak toho, že jste ochotni o toho druhého i po letech bojovat, ale rozhodně neuškodí.

Nezapomínejte chválit 

Dalším a neméně důležitým bodem, který by měl být součástí vztahu po jakékoli době, je chvála. A rozhodně by neměl chválit jen muž ženu. I když se to od něj tak nějak více očekává, i muž je rád chválen. Pokud tím získá pocit, že o něj partnerka stále stojí a že si ho váží, pak to není nikdy promarněná chvíle.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedm největších zabijáků vztahové pohody

Každý z nás si přeje prožívat harmonii a pohodu v partnerském vztahu, který je trvalý a dlouhodobý. Jak ale ukazují současné průzkumy, prakticky polovina...

Výběr článků

Načítám