Hlavní obsah

Ženy se příliš líčí, tvrdí muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco dvě třetiny žen se líčí především kvůli mužům, tři čtvrtiny mužů si myslí, že by měly v dekoraci svého obličeje ubrat. Vyplývá to z průzkumu kosmetické společnosti St. Ives. Čtyři z deseti mužů si myslí, že jsou dnes dívky a ženy přelíčené a že jim sice líčení sluší, ale jen velmi decentní podtrhující přirozenou krásu obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Má milovaná, proč chodí taková zmalovaná, zpíval Ivan Mládek ve své písničce. Souhlasili by s ním určitě muži z průzkumu zmíněného v článku.

Článek

V průzkumu se vyjádřila tisícovka žen a pět set padesát mužů. Desetina žen používá líčení výlučně k tomu, aby zaujala opačné pohlaví. Jen minimu mužů se však líbí ženy s výrazným make-upem.

Pětačtyřicet procent mužů tvrdí, že je silné líčení odpuzuje, třetině vadí umělé opálení. Jen pěti procentům mužů vadí výrazná rtěnka. To proto, že výrazné rty – především červené a jasně růžové – symbolizují vzrušení ženy.

Ženy se pod make-upem skrývají. Osmadvacet procent přiznává, že se bez něj cítí nesebevědomě a více než polovina má po nalíčení ze sebe lepší pocit. Čtrnáct procent žen nechodí z domu ani vynést odpadky, když nemá na obličeji make-up.

„Náš průzkum odhaluje, že britské ženy stráví zhruba jen tři a půl týdne za celý rok bez make-upu a zcela přirozené, což je dost málo, když si uvědomíte, že většinu svého života tedy skrýváme přirozenou krásu před světem,“ uvedla mluvčí společnosti St. Ives Pamela Uddinová.

Reklama

Související témata:

Související články

Kosmetické hříchy, kterými si ženy ničí oči

Podrážděné oči, zánět spojivek nebo dokonce rohovky. Až takovými následky může skončit nesprávné používání kosmetických přípravků. Způsobit zdravotní problémy...

Jak se nalíčit pod dioptrické brýle

Máte vadu zraku a dioptrické brýle jsou vaším každodenním doplňkem? Neustále bojujete s tím, že ačkoliv se poctivě a krásně nalíčíte, váš make-up pod brýlemi...

Výběr článků

Načítám