Hlavní obsah

Jeden ze čtyř mužů neustále sní o své ex-přítelkyni

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ženy nejčastěji v noci sní o přátelích a rodině, muži o práci a svých ex-partnerkách. Alespoň to tvrdí nejnovější britská studie. Podle té by ženy měly být na pozoru, protože objevují-li se mužům ve snech ex-partnerky, může to znamenat, že pochybují o svých současných vztazích.

Foto: Profimedia.cz

Naše sny nám pomáhají se vzdělávat a zpracovávat naše emoce.

Článek

"Sny jsou součástí našeho života, nad kterou nemáme žádnou kontrolu. Přestože se s určitými lidmi nesetkáváme pravidelně, mohou se pravidelně vyskytovat v našich snech. Výzkum ukázal, že nejčastěji sníme o tom, co ovlivňuje naši mysl," upozorňuje pro Daily Mail Claire Haighová, mluvčí zadavatele průzkumu Premier Inn.

Výzkumníci vyzpovídali 2 000 Britů. Zajímalo je, o čem v noci sní.

Většina žen se přiznala, že se jim nejčastěji zdá o jejich přátelích, spolupracovnících a rodinných příslušnících. Ve snech se jim mnohdy objevují i současní partneři, děti či matky.

Podle odborníků u žen velmi záleží na tom, co v běžném životě a ve vztazích aktuálně prožívají. Zatímco u mužů se problémy mnohdy kumulují, což se odráží i na jejich snech.

Pokud tedy muž sní o své ex-přítelkyni, tak to obvykle vypovídá o jeho pochybnostech ohledně současné partnerky. Muž se obvykle v rámci současného vztahu cítí emocionálně zranitelný a nejistý.

"Naše sny nám pomáhají se vzdělávat a zpracovávat naše emoce. A tak není divu, že jednou za čas máme noční můry, jelikož se naše mysl snaží řešit většinu problémů právě pomocí snů," dodává expertka na sny Davina McKailová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám