Hlavní obsah

Nejplodnější kombinací je neurotická žena a extrovertní muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete mít hodně dětí, ale ještě nevíte s kým si je pořídit? Pokud jste muž, najděte si neurotickou partnerku, jste-li žena, zaměřte svou pozornost na otevřené a společenské muže. Extroverti a úzkostné ženy tvoří totiž podle poslední studie nejplodnější ze všech možných kombinací dvojic. Informoval o tom server New York Daily.

Foto: Profimedia.cz

Extrovert a neurotička - recept na plodné manželství

Článek

Američtí vědci prováděli studii na populaci v Senegalu, a to proto, že tento africký národ žije poněkud odlišně - někteří jeho obyvatelé praktikují mnohoženství a obvykle nevěří na plánované rodičovství.

Ukázalo se, že v Senegalu stejně jako v Americe mají extrovertní muži tendence vydělávat více peněz, což vede k vyšší sexuální frekvenci, a to potažmo k většímu počtu dětí.

Zjištění podle autora studie profesora Virpi Lummaa z Sheffield University ve Velké Británii, naznačují, "že vztah mezi extroverzí a počtem dětí u mužů je dán souvislostí mezi extroverzí a zvýšenou pravděpodobností příslušnosti k vysoké společenské třídě." Tento jev platí i v Americe, navzdory tomu, že je zde zcela běžné užívání antikoncepce.

A proč neurotické ženy? Podle vědců proto, že trpí úzkostmi a jsou závislé na svém partnerovi. Mnohem dříve se vdávají a potřebu pozornosti a lásky uspokojují skrze častější sex. Navíc v manželském svazku je užívání antikoncepce méně časté, proto je pravděpodobnost otěhotnění mnohem větší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám