Hlavní obsah

Luxování, ale i vaření může ohrožovat mužskou plodnost

– San Diego

Domácí práce muže příliš nebaví a většina z nich se jim snaží za každou cenu vyhnout. Nyní mají pro své partnerky novou výmluvu, která však může být účinnější než cokoliv jiného. Podle posledních studiích totiž záření vycházející z přístrojů jako je mikrovlnka, mixér či multifunkční vysavač, vážně škodí spermiím.

Foto: Profimedia.cz

Luxování může mít vliv na horší kvalitu spermií mužů.

Článek

Muži, kteří jsou vystaveni tomuto záření často a pravidelně, mají horší kvalitu spermatu a jsou častěji také neplodní.

Vakuové vysavače, lednice, mikrovlnky, fény a mixéry, tyto všechny mohou produkovat nebezpečné záření. Pokud je v jeho dosahu mužský šourek s varlaty, působí vlny negativně na vyvíjející se spermie.

Bezpečná vzdálenost

Podle kalifornských expertů to neznamená, že by muži měli přestat v domácnosti pomáhat, ale měli by dodržovat bezpečnostní opatření. Například pokud aktivují mikrovlnnou troubu, měli by odstoupit nebo odejít do jiné místnosti a vrátit se, až je program u konce. Jiné přístroje by měli držet vždy dál od rozkroku.

„Velmi bychom doporučili mužům a párům, které se snaží počít dítě, aby omezily kolem sebe elektromagnetické záření na minimální možnou míru,“ varovali experti ze Stanford University v Kalifornii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám