Hlavní obsah

Pozor na nebezpečné metody prodlužování penisu pomocí parafínu

Právo, Petr Veselý

Tak jako se každou chvíli objeví nový úžasný způsob jak zhubnout, objevuje se pravidelně i nová skvělá metoda, jak si prodloužit penis. Poslední novinka, zvětšování penisu pomocí injekcí s parafinem, k nám dorazila zřejmě z Thajska.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhý mohutný penis je důležitý pro muže, ale vůbec ne pro naprostou většinu normálních žen. Naopak. Pro ty je styk s mužem, který má velký penis, velice často bolestivý.

Článek

Je však velice riskantní, i když ji dělá lékař, jako třeba v Thajsku. Když si ji lidé aplikují sami, jde o vyložený hazard se zdravím. Řadu pacientů už museli operovat na urologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

„Nejde přitom o lidi psychicky narušené nebo nějaké asociální primitivy,“ říká Libor Zámečník, androlog z uvedeného pracoviště. „Jsou to normální lidé. Jenom přikládají přehnanou důležitost velkému penisu. Mají pocit, že bez něj jsou v očích své partnerky méněcenní a nedokážou ji uspokojit.“

Riskoval kvůli mladší přítelkyni

Dvaačtyřicetiletý muž si pořídil mladší přítelkyni a měl pocit, že ji může uspokojit pouze tehdy, když bude mít větší penis. Proto si v lékárně koupil injekci a tekutý parafin. Poté, co si ho vpíchnul pod kůži penisu, se mu úd zvětšil.

Jenže parafin se mu postupně přemístil do šourku a ten ho začal bolet tak, že musel jít na urologii. Lékaři mu vyjmuli z šourku několik kusů parafinu. S tím byl pacient spokojen, z penisu ho však vyjmout nechtěl. Je otázka, co si tím způsobí do budoucna.

Nečekal takové drama

Pětatřicetiletý muž to už ví mnohem přesněji. I jemu se pohlavní úd po aplikaci parafinu zvětšil. I když přesnější by možná bylo říct: pořádně otekl. Spolu s ním také šourek. Penis i šourek dostaly navíc nepřirozeně fialovočervenou barvu, jakou má tkáň, která je špatně prokrvená.

Na urologickou kliniku přišel kvůli tomu, že nemohl pořádně močit. Navíc ho trápila docela vysoká teplota, 38,5 °C. Lékaři ho vyšetřili a zjistili, co se stalo. Okamžitě mu nasadili antibiotika a v podbřišku vyvedli cévku, která odváděla moč z močového měchýře. Parafin však z penisu nebylo možné odstranit, protože riziko poškození intimního orgánu bylo vysoké.

Měl štěstí, že se parafin postupně přesunul do šourku. Aby mohl zase normálně močit, musel podstoupit náročnou obřízku. Laboratorní rozbor však už prokázal, že v tkáni kůže penisu došlo k docela vážným změnám, které vyvolal zánět. Jak zásadní a trvalé budou tyto změny, ukáže čas. Muž půjde v nejbližší době na operaci, při které se urologové budou snažit, aby mu ze šourku odstranili parafinu co nejvíce.

Místo parafinu zkusil mast

Pětadvacetiletý muž si před čtyřmi lety neaplikoval do penisu parafin, ale rozehřátou antibiotickou mast. Také on si chtěl zvětšit objem penisu. Mast se v místě vpichu nevstřebala, naopak, vznikla tam zatvrdlá a bolestivá zduřenina.

Protože ho začala bolet stále víc a víc, přišel na urologickou kliniku VFN v Praze a chtěl, aby mu lékaři zatvrdlé místo odstranili. Lékaři to udělali s uspokojivým kosmetickým efektem.

Nepodařilo se jim však odstranit zatvrdlinu beze zbytku. Riskovali by totiž poškození důležitých částí uvnitř penisu. A to byl důvod, proč bolesti pacienta sice ustoupily, ale nezmizely úplně.

„Tito a další pacienti mohou mluvit o štěstí, protože tkáň, kam si parafin nebo látky či předměty aplikovali, nevyvolaly gangrénu, tedy odumírání tkáně,“ říká doktor Zámečník. „To by hrozilo nejen ztrátou penisu, ale také sepsí, tedy těžkou infekcí, která může skončit až smrtí.“

Urologové se setkávají i s dalšími svéráznými experimenty. Třeba s tím, že si někteří pacienti aplikují pod kůži korálky nebo jiné předměty, které mají zvýšit dráždění partnerky. Ale také s tím, že si klient zavede do močové trubice drát, bužírku nebo dokonce malého slepýše.

Další si na pohlavní úd navlékají ze stejných důvodů ložiska, prsteny i klíče, a tak bychom mohli pokračovat. Na urologii přicházejí pochopitelně proto, že si svými experimenty způsobili problémy.

Falešný mýtus

Podstatné je ale něco jiného. Dlouhý mohutný penis je důležitý pro muže, ale vůbec ne pro naprostou většinu normálních žen. Naopak. Pro ty je styk s mužem, který má velký penis, velice často bolestivý.

Pro ilustraci: v ČR měří ztopořený penis v průměru 15 cm. I v ostatních evropských zemích se matematický průměr pohybuje kolem této délky. Odborníci považují za hranici normy pohlavní úd, který má v ochablém stavu 4 cm a ztopořený 7 cm. Naprostá většina mužů tuto normu bohatě splňuje. Dokážou i s tímto prckem uspokojit téměř každou ženu. Pokud budou zruční, vynalézaví a citliví.

Podle lékařů stačí 90 procentům mužů, když jim odborník tyto skutečnosti jasně a srozumitelně vysvětlí. Zbývajících deset pro cent potřebuje pomoc psychologa.

Spíše velké porozumění než velký rozměr

Existují různé druhy plastických operací, pomůcek na vytahování pohlavního údu a dokonce i cvičení, které nabízejí zesílení a prodloužení penisu. Všechny však mají svá pro i proti. A když si je najdete na internetu, zjistíte, že spíše proti.

Mýtus o tom, že partnerku uspokojí jen penis nadprůměrných rozměrů, má podivuhodně tuhý kořínek. Lze to však vyvrátit anatomickými důvody. V pochvě je nejvíc nervových zakončení 4 cm od poševního vchodu. Navíc citlivý bod G je asi 5 cm hluboko, na přední hraně vagíny.

Hlavní jsou však důvody psychologické. „Ženy nepotřebují velký penis, ale spíše porozumění, něžnosti a hezký vztah,“ říká MUDr. Radim Uzel. „Nestojí o chlapa s obrovským pohlavním údem, ale o muže romantického, vnímavého, s velkou fantazií, který dokáže rozněcovat jejich erotické představy.

Mohutný penis drtivou většinu z nich spíše leká, než vzrušuje. Pokud k sobě mají muž a žena hezký vztah, je pro ně délka pánského přirození nebo velikost dámských prsou záležitostí stejně okrajovou jako číslo bot nebo límečku od košile,“ zdůrazňuje sexuolog doktor Radim Uzel.

Reklama

Související témata:

Související články

Touha po velkém penisu je problém duše

Mužů toužících po větším penisu vytrvale přibývá. Stejně jako je stále víc lidí, kteří si přejí upravit některou z částí svého těla. MUDr. Karel Kočí z Prahy...

Mýty o velkém penisu

Myslel jsem si, že o velikosti mužského přirození bylo řečeno a napsáno snad všechno. Besedy s dospívající mládeží i dotazy lidí pubertě dávno odrostlých...

Výběr článků

Načítám