Hlavní obsah

Jak na jemné vlasy

Novinky, Ráchel Václavková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte jemné vlasy a nevíte co s nimi? Účes nedrží tvar a za chvíli je pryč? Když už vám příroda nadělila jemné vlasy, zvykněte si s nimi žít a poznejte, co vyžadují a co jim neprospívá.

Článek

Za to, jaké máme vlasy, můžeme poděkovat svým rodičům, respektive jejich genům, hladině hormonů v našem těle, tomu, jaké léky užíváme, tudíž i jakými chorobami trpíme a v jakém prostředí žijeme. A pak můžeme vyčinit už jen sami sobě za to, jak se stravujeme, nervujeme a hlavně jak se o své vlasy staráme.

Vhodný účes

Jemné vlasy jsou příjemné na dotek, ale mají i špatné vlastnosti - chybí jim objem a snadno a rychle plihnou. Optimální délka je po bradu nebo po ušní lalůčky. Čím jsou vlasy delší, tím vypadají jemněji. Vhodné nejsou ani příliš krátké vlasy, protože se nedají načechrat. Ideální jsou nadýchané zvlněné účesy (například volnější trvalá) nebo vyfénované vlasy.

Noste účesy spíše sestříhané, protenčené a nebojte se toho, že účes bude působit řídce. Spíše naopak. Správný střih je opticky vyzvedne, provzdušní. Zapomeňte tedy na stažený, dlouhý ohon, který si mohou dovolit jen ty, jež se mohou chlubit hustými a zdravými vlasy.

Nebojte se barev. Pro začátek vyzkoušejte třeba smývatelný barevný přeliv, který vyzdvihne krásu vašich vlasů. Barvícími prostředky se jemné vlasy zdrsní, takže neplihnou, ale navzájem se podepřou a načechrají. Odměnou je také snížená mastivost. Dobrou volbou je melír, díky kterému budou vaše vlasy vypadat hustší.

Vhodná péče

Vlasy myjte mírně teplou vodou tak často, jak potřebují, ovšem jen kvalitním šamponem na jemné vlasy. Pak je ošetřete intenzivní nebo regenerační kúrou. V žádném případě je po mytí neždímejte, netřete silně ručníkem a násilím nerozčesávejte.

Kdo umí správně používat fén, dosáhne u jemných vlasů úspěchu. Vlasy fénujte mírnější teplotou vzduchu v předklonu. Na závěr je dobré dofoukat je chladným vzduchem či difuzérem. Potom vetřete dávku pěnového tužidla o velikosti tenisového míčku, který dodá vlasům objem. Pěnu na objem dávejte jen k hlavě, konce totiž zatěžuje. Pak je natočte na malé natáčky se suchým zipem. Poté, co natáčky sundáte, upravíte vlasy jen pomocí prstů - asi tak, jako kdyby vás svědila hlava. Aby vlny držely, lehce je přelakujte.   

Pokud nechcete použít natáčky, po vysušení vlasů stříkejte lak kolmo. Předem však zvedněte boční partie, aby vlasy dostaly podpěru už od kořínků. Kulmy, krepovací a žehlicí nástavce používejte jen výjimečně.

Foto: Novinky - 1. Schauma Aloe vera Jogurt - pro dlouhotrvající hebkost a jemnost 2. Avon Šampón 2 v 1 s limetkou a mučenkou pro jemné a mastné vlasy  3. Dercos Vichy - šampon pro časté mytí rychle se mastících vlasů 4. Rozmarýnový šampón Weleda - čistící a pěstící šampón pro obzvlášť jemné a citlivé vlasy 5. Nivea šampón pro zvětšení objemu  6. Objemový a rozjasňující šampón Oriflame.

Vlasová kosmetika

Vaše vlasy potřebují šetrné šampony na jemné vlasy, bezoplachové kúry a balzámy, z oplachových pak ty, jež chrání barvu nebo Volume na zvětšení objemu.

Vyzkoušejte také produkty pro zvětšení objemu s posilujícími účinnými ceramidy, vitamíny a proteiny. Výborný je také fluid (tekuté vlasy), který vlasy zpevní zevnitř i zvenčí. Rozdvojené vlasy zacelí keratinový zpevňovač a aminokyseliny. Konečky pak budou stejně pevné jako kořínky.

O slabých vlasech se hovoří, když jsou silné 0,15 mm a u konečků 0,05 mm. Nedostatkem vitamínů v těle pak mohou ještě zeslábnout. Proto je ideální každé dva měsíce doplnit zásoby týdenní vitamínovou kůrou. Pro růst vlasů pak je mimořádně důležitý biotin, zvaný též vitamin H, který zlepšuje keratinové struktury. Ten je obsažen například ve žloutcích, mléku nebo kvasnicích.

Foto: Novinky.cz - 1. Wella Professional Extra silný fluid (fénovací gel) pro objem 2. Avon sérum na zvětšení objemu 3. Schwarzkopf Professional Flexibilní vlasová pěna pro extra objem ve spreji Volume Shot  4.Schwarzkopf Professional  Krém pro zvětšení objemu vlasů - stylingový krém s pečujícím efektem. 5. Taft 3 WT Complete - extra silně tužící lak pro jemné vlasy 6. Nivea lak na vlasy pro zvětšení objemu.

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy v účesech jaro/léto 2006

Unikátní kolekci trendových účesů představila společnost Wella - Trend Visions 2006. Tato kolekce je jedinečná v tom, že nevznikala pouze podle fantazie...

Co vlasům prospívá a co jim škodí

Účes by měl být vizitkou každé ženy. Proto je třeba vlasům věnovat nemalou péči. Ale ani to někdy nestačí. Na jejich vzhledu a kvalitě se totiž projeví...

Svěží image změní i pohled na svět

Touha něco na sobě změnit se objevuje poměrně často. Většinou je ale spojena jenom s nějakou menší úlitbou, třeba novými střevíčky nebo přistřiženými vlasy....

Výběr článků

Načítám