Hlavní obsah

Jak se obléknout podle předepsaného dress codu

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud obdržíte pozvánku na akci a nevíte, co si máte představit pod předepsaným dress codem, nevadí. Módní stylistka Eliška Přibáňová přináší několik nejčastějších typů předepsaného oblečení a také rady, jak by se muži měli na takovou příležitost obléci.

Dress code - oblékání a obouvání k určité příležitosti Video: Novinky

 
Článek

Proč dress code dodržet? Jednoznačně proto, že je to slušnost a vyjádření respektu k organizátorovi akce. Navíc nejde o nic složitého.

V případě, že se setkáte s pojmem Business casual, oblékejte separátní sako a volnočasové kalhoty, přičemž nemusí být stejné barvy. Modré sako s kostkou si bude rozumět klidně s khaki kalhotami. Pozor na košili. Ta by měla mít vždy dlouhý rukáv. A ke košili samozřejmě patří i kravata. Pro milovníky výstřednosti připadají v úvahu také v poslední době velmi oblíbené barevné ponožky.

U typů Formal dress nebo také Formal business by si pánové měli dát pozor na to, aby kapesníček v klopě neměl stejnou barvu a dezén jako kravata. Krátké kravaty se nenosí, proto si dejte pozor, aby kravata zasahovala až ke sponě pásku.

Black tie patří mezi nejformálnější typy dress codu. K němu neodmyslitelně patří smoking a místo tradiční kravaty motýlek. Vždy by měl být doplněn o lakované boty.

Předepsaným Cocktail dress codem si nemusíte příliš lámat hlavu. Vystačíte si s formálním oblečením, oblekem tmavě modré barvy, klasickou košilí a kravatou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám