Hlavní obsah

Brazilský fashion week ovládly boubelky

Novinky, ema

Fashion week v brazilském Sao Paulu si jako téma jedné ze svých přehlídek určil lidskou rozmanitost. Výzvou bylo napadnout kulturní paradigmata a pomocí humoru se oslavovaly ženské křivky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fashion week v Brazílii ovládly plus size modelkyVideo: Reuters

 
Článek

Modelky předváděly kolekce plus size návrhářů a značek, které byly prvními vlaštovkami pro letní kolekci na příští rok. V kolekcích samozřejmě nechyběla plážová ponča, sarongy, plážové ručníky, ale hlavně bikiny i plavky vcelku. Co se týče potisků a barev, bylo se doopravdy na co dívat.

Konec mýtům

Organizátorka fashion weeku, Renata Poskusová se vyjádřila v tom smyslu, že letošní, v pořadí již dvanáctý ročník byl zaměřený na to, aby se skoncovalo s mnoha zažitými mýty. Některé z nich totiž i ve dnešní moderní době diktují, jaké velikostní rozpětí musí mít dámské oblečení nebo na jaké záleží značce.

„Tento Plus Size Fashion Week ukazuje, že i silné ženy mohou být součástí módního průmyslu a také že mohou nosit totéž co štíhlé modelky. Proč by například silná žena nemohla nosit bílé oblečení? Bílá mě neudělá tlustou, fast food ano. Proč se tedy nemohu obléknout tak, abych byla šťastná? Tato akce slouží k tomu, aby rozbila mýty o tom, že silné ženy nemohou nosit určité barvy nebo snad krátké oblečení. Ne – mohou totiž nosit cokoliv. Móda je pro všechny,“ řekla Poskusová.

Designérka Dina Costová vášnivě pracuje v tomto módním odvětví a také ví, jaké je to být „plus size“ ženou, sama má totiž pár kilo navíc. Oblečení se jí proto navrhuje daleko snadněji. „Je to skvělá práce také proto, že jsem sama majitelkou korpulentnější postavy. Jsem šťastná, když si klienti koupí moje oblečení anebo když vidím na ulici někoho, kdo je nosí. To je to, co mě doopravdy naplňuje,“ řekla návrhářka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám