Hlavní obsah

Mnohé ženy raději změní plány, než aby podélně zaparkovaly své auto

Novinky, Dana Sokolová

O ženách řidičkách toho bylo napsáno hodně. Zatímco většina mužů si myslí, že ženy řídí automobil hůře než muži, většina žen s tím nesouhlasí. V každém případě, ženy jezdí bezpečněji a za volantem se nechovají tak agresivně, jako jejich protějšky. Jestli ale s něčím mají problém, pak je to parkování.

Ženy předvádí při parkování neuvěřitelné kousky

 
Článek

Z výzkumu britské společnosti AA Cars, až třetina žen raději změní své plány, než aby zažily trauma spjaté s podélným parkováním vozu. Podle odborníků je to ale vše otázkou cviku. Problém žen spočívá především v tom, že se bojí odsuzujících pohledů přihlížejících mužů, když hned napoprvé neodhadnou vzdálenost. I z tohoto důvodu si pak parkovací manévr raději rozmyslí.

Další ženskou slabinou je horší orientace v prostoru. Mnoho žen má své vyježděné trasy, ale jakmile vyjedou někam, kde to neznají, častěji bloudí.

Muži chybují častěji

Muži pod tlakem častěji sklouzávají k neadekvátním reakcím. „Až 80 procent vybodovaných řidičů jsou muži, kteří představují problémové osobnosti a nerespektují dopravní pravidla. Ženy se nechají vybodovat často nesmyslně, nevšímavostí a zbytečnostmi,“ potvrzuje Novinkám akreditovaná dopravní psycholožka PhDr. Daniela Čajánková.

Agresivita na silnicích roste, ale podle odborníků ji není třeba oplácet stejnou mincí. "Pod čísla dopravních nehod se podepisují v 79 % případů muži. Při jimi zaviněných nehodách mají statistiky usmrcení v pololetním srovnání stoupající tendenci," dodává Leoš Tržil z Ředitelství služby dopravní policie.

Informace odborníků potvrzuje i nejnovější průzkum zenaaauto.cz. Podle něj ženy jezdí bezpečněji, muži nerespektují dopravní předpisy, nedodržují potřebný odstup a moc riskují.

Anketa

Zvládáte v pohodě podélné parkování?
Ano, nemám s tím vůbec žádný problém
49,5 %
Ano, mám výborný parkovací systém
1,1 %
Občas. Záleží na náladě
19,4 %
Ne, to mi opravdu nejde.
25,5 %
Nevím, raději jsem to nikdy nezkoušel/a.
4,5 %
Celkem hlasovalo 12584 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám