Hlavní obsah

Jak stárnou nejslavnější české topmodelky

Novinky, Dana Sokolová

Hned několik krásných Češek okouzlilo v průběhu let módní svět. Skutečnými hvězdami se staly ale jen některé z nich. Podíváme se s vámi na nejkrásnější Češky, které ve světě módy něco znamenají již přes dvacet let. Ukážeme vám, že stárnout se jednoduše musí umět a podle všeho to jde i bez pomoci plastické chirurgie.

Článek

Tereza Maxová (40 let)

Ve svých sedmnácti letech s kamarádkou Evou Herzigovou vyhrály konkurz francouzské modelingové agentury, a mohly tak v roce 1989 odjet do Paříže.

Během kariéry její tvář zdobila titulní strany magazínu Vogue, Elle, Marie Claire či Glamouru. Předváděla modely předních světových módních značek. Prošla od Diora, Chanelu, Prady, Gucci, Yves Saint-Laurent až po Ralpha Laurena.

V březnu 2000 (osmnáctého) se v Dánsku provdala za tamního předního tenistu Frederika Fetterleina. 9. září 2000 se jim narodil syn, Tobias Joshua Maxa Fetterlein. Manželství se však rozpadlo. V současnosti žije v Monaku s partnerem Burakem Oymenem, tureckým podnikatelem, s nímž má dceru Mínu (nar. v červnu 2009) a syna Aidena (nar. v září 2011) a naplno se věnuje charitě. Její nadace pomáhá především dětem v kojeneckých ústavech.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová z doby své největší slávy a dnes, kdy se kromě rodiny věnuje své velkolepé Nadaci Terezy Maxové.

Foto: archív Nadace Terezy Maxové dětem

O modelingu už řekla a napsala spoustu zajímavého. Hledáčky fotografů i přehlídková mola ji stále milují. Ona sama je už ale jinde.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová před deseti lety (2002)

Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová v roce 2004.

Foto: Profimedia.cz

Teraza se svým současným manželem při očekávání třetího potomka v roce 2011.

Eva Herzigová (39 let)

V roce 1989, tedy v jejích šestnácti letech, odešla s Terezou Maxovou do Paříže. Velmi brzy se pak začala objevovat na titulních stranách všech zvučných módních časopisů. Svým vzhledem byla mnohdy přirovnávána k herecké ikoně Marilyn Monroe. Na vrchol se dostala díky velmi úspěšné reklamní kampani značky spodního prádla Wonderbra.

V osobním životě zaznamenala první zklamání, když se rozvedla s bubeníkem skupiny Bon Jovi, Tico Torresem. Po druhé se šťastně zamilovala do podnikatele Gregoria Marsiaje, kterému porodila nejprve v roce 2008 syna Georgia a poté v roce 2011 syna Philipa.

Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová v období své největší slávy v roce 1995 a v současnosti.

Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová v roce 1994

Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová v roce 2002

Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová

Daniela Peštová (41 let)

Slavnou modelku objevila ředitelka prestižní agentury Czechoslovak Models v sále kina. Po dvou letech zaujala na castingu Madison Models a její kariéra se rozjela. V první polovině 90. let získala lukrativní nabídku stát po boku Claudie Schifferové v kampani na džíny Guess.

Objevila se na titulních stránkách časopisů GQ, Marie Claire, Cosmopolitan, Glamour a ELLE či slavného Sports Illustrated Swimsuit Issue. Pracovala také pro L'Oréal a Victoria's Secret.

Byla vdaná za Tommasa Butiho (bývalý ředitel řetězce Fashion Café), ale rozvedla se s ním v roce 1998. Ještě před rozvodem se jim narodil syn Yannick. S novým partnerem Pavolem Haberou má dceru Ellu a syna Paula Henryho.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová jako tvář Victoria´s Secret a dnes.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 1995

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 2001

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 2???

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 2???

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 2007

Foto: Profimedia.cz

Daniela Peštová 2012

Simona Krainová (39 let)

V roce 1989 se úspěšně zúčastnila castingu agentury Madison models a odstartovala jako začínající modelka práci v Paříži. V průběhu let její tvář byla k vidění na titulních stranách prestižních časopisů Elle, Marie Claire, Cosmopolitan, Madame či Maxim. Magazín Stuff ji v roce 2001 zařadil mezi TOP 50 nejkrásnějších žen světa.

Pro své světové kampaně si ji vybraly kosmetické značky Christian Dior, Biotherm či L´Oreal a předváděla pro módní domy Yves Saint Laurent,Thierry Mugler, MAX MARA, Claude Montana, Castelbalzac atd. Své nadání uplatnila i jako moderátorka a herečka. Pro moderování svých pořadů si ji vybraly i mezinárodní televize Fashion TV a American Entertainment.

V současné době se ale víc než módě věnuje rodičovské roli. Se svým partnerem Karlem Vágnerem má již téměř dvouletého syna Maxe a v současné době je v očekávání svého druhého potomka.

Foto: Anna Kovačič, Profimedia.cz

Simona Krainová v prestižním kalendáři Stock pro rok 2003

Foto: Profimedia.cz

Simona Krainová v očekávání svého druhého potomka.

Paulina Pořízková (47 let)

Kráska, která neměla jednoduché dětství. Její rodiče v roce 1968 emigrovali do Švédska a Pavlína s bratrem zůstali až do roku 1975 u svých prarodičů. Po rozvodu rodičů se musela Pavlína hodně uskromnit. Z nouze ji vysvobodila až úspěšná fotografie, jež vyhrála casting v agentuře Elite. Krátce po podepsání kontraktu se Pavlína přestěhovala do Paříže, kde si začala říkat Paulina. V roce 1983 se vrátila do USA, kde uspěly její fotografie na titulní straně časopisu Sports Illustrated.

Její ženskost okouzlila i vydavatele Playboye, kde se objevila na titulní straně. Časopis  Harper's Bazaar ji v roce 1992 zařadil do TOP 10 nejkrásnějších žen světa. Paulina se proslavila nejen jako modelka či úspěšná herečka, ale i jako věrná manželka. Přes 20 let žije se svým prvním a jediným manželem Ricem Ocaskem, zpěvákem rockové skupiny The Cars, s nímž má syna Jonathana Ravena (18) a Olivera Oriona (13).

Foto: Profimedia.cz

Paulina Pořízková v roce 1987 a v současnosti

Foto: Profimedia.cz

Paulina v roce 1990

Foto: Profimedia.cz

Paulina v roce 2006

Foto: Profimedia.cz

Paulina 2011

Paulina na svůj věk vypadá výborně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám