Hlavní obsah

Ideální ženská postava má mít v pase 70 procent obvodu boků

– Wellington

Heslem, že matematika je matkou všech věd, se zřejmě řídili novozélandští antropologové, podle kterých se totiž čísla mohou velmi uplatnit i v lidské sexualitě. Přesněji řečeno prý dokážou vyjádřit ideál ženské postavy. Experti z Victoria University ve Wellingtonu zjistili, že není podstatné, zda je žena vyzáblá či plnějších tvarů, ale její tělo musí mít správný poměr obvodů. V pase tedy musí mít 70 procent obvodu boků.

Foto: Profimedia.cz

Není podstatné, zda je žena vyzáblá či plnějších tvarů, ale její tělo musí mít správný poměr obvodů.

Článek

Odborníci již dříve zjistili, že nejdůležitější pro vnímání atraktivity u ženského těla je poměr boků k pasu. Doktor Barnaby Dixson z Wellingtonu pak přesně spočítal, že za ideál je považován poměr 0,7. Pokud žena takový poměr rozměrů těla má, pak muži nevnímají na jejím těle nic jiného a považují ji za atraktivní.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

...a jen o pár minut později se prošla po koberci v odvážných minišatičkách.

„Je to zřejmě tak, že dokonalý poměr 0,7 vysílá biologický signál mužům, že žena je nejplodnější a bude mít zdravé potomky, bez ohledu na to, jakou velikost ta žena má,“ tvrdí doktor Dixson.

Foto: Profimedia.cz

Alessandra Ambrosiová a její přítel Jamie Mazur

Poměr 0,7 odpovídá ideální distribuci tuků na ženském těle, který má žena v případě, že je velmi plodná. Ideální poměr pasu k bokům má třeba Kate Mossová, Jessica Albová či modelka Alessandra Ambrosiová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám