Hlavní obsah

Mladí čeští návrháři směle konkurují světovým předváděcím molům

Novinky, Dana Sokolová

Tak jako mladí herci dostávají šanci prosadit se a ukázat svůj talent díky filmovým festivalům, tak se mladí módní návrháři mohou předvést v ojedinělé módní show Shooting fashion stars 10. Letošní ročník proběhl koncem října ve výjimečném prostotu galerie DOX. Podle odborníků sklidili návrháři se svými kolekcemi obrovský úspěch a lze je srovnávat i s konkurenty, které jsme zvyklí vídat na světových molech.

Článek

Kolekce charakterizovalo precizní zpracování, důraz na výtvarné řešení, ale i cit pro detail.

Večer zahájila snová kolekce Cestovní obleky Zuzany Kubíčkové. Jelikož se jednalo o sny, ve kterých je téměř vše dovoleno, modely odhalovaly víc, než klasické klasické cestovní oděvy běžně dovolují.

Modelům dominovala krajka, která na těle vytvářela příjemné ornamenty a zanechávala tak dojem velmi křehké a zároveň hrdé krásy.

Jako druhá svou kolekci šetrnou k přírodě Stripes představila Zuzana Sedmidubská. Své oděvy návrhářka vytvořila z pruhů látek, jež byly vyrobeny z biobavlny barvené bylinkami, biohedvábím či plyše vyráběného z PET lahví. Nechala je často obepínat tělo, a ony pak samy svým zákonitostmi vybudovaly zajímavý a originální kus.

Kolekce Sharp ateliéru Dvojitá vznikla jako výsledek dialogu mezi architekturou a oděvem. Veronika Průšová a Jan Zeman využili ve své kolekci čisté a geometrické linie.

Mirka Talavašková přenesla na návštěvníky atmosféru jihozápadní čínské provincie Yunnan. Tamní móda se jí stala inspirací při tvorbě kabátů, sukní, kalhot i košilí, které jsou praktické, jednoduché a nezaměnitelné svým originálním detailem. Všechny její modely byly doplněno o šperky z dílny Kláry Šípkové.

Program završila asymetrická kolekce The Unrelated Twin II Pavla Ivančice. Jednotlivé modely, založené na základní barevnosti černé, bílé a červené, vznikly inovativním spojováním materiálů, jakými jsou vrstvení a lepení. Výsledkem toho byla minimalistická kompozice relativně nesourodých oděvů. Tato kolekce reprezentovala Českou republiku v srpnu na výstavě Expo 2010 v Šanghaji.

Všem modelům pak dodaly glanc účesy od kadeřníků ze salónu Petry Měchurové, kteří se řadí ve svém oboru mezi naši i světovou špičku.

Reklama

Související témata:

Související články

V čem zazáříte v tanečních

Sezóna tanečních patří k velmi důležitým obdobím většiny mladých lidí. Zejména dívky mají možnost oblékat se týden co týden do krásných šatů a později se cítit...

Výběr článků

Načítám