Hlavní obsah

Svatba netradičně, v odvážných šatech i materiálech

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože symbolická bílá barva svatbám stále dominuje, nemusí být pravidlem. Čím dál více nevěst totiž dává přednost netradičním barvám, střihům i materiálům. Klasické „bonbónové“ svatby ustupují a svatební trendy v posledních letech diktují větší barevnou pestrost, co se týče šatů, tak i doplňků a dekorací.

Článek

Přestože se i svatební šaty řídí módními trendy, většina odborníků se shoduje, že záleží především na vkusu nevěsty. Každá žena má svůj styl a stylisté by je měli jen korigovat, aby si vybraly správný střih i materiály pro jejich konkrétní postavu.

Pokud se žena chce cítit dobře, měla by dbát i na své pohodlí, tudíž by se měla raději vyvarovat šatů, v nichž se cítí stísněně a upjatě.

Barevným variacím se meze nekladou. Většinou každá žena ví, jaká barva jí sluší.

Tradice na ústupu?

„Svatba je sice tradiční svátek, ale čím dál více žen se zajímá i o netradiční svatební doplňky. Rychle se prodávají třeba ocelové snubní i zásnubní prsteny, ale i originální barevné podvazky. Tradice se tu tak krásně spojila s moderními materiály a ukazuje se, že lidé už nechtějí jen bílé krajkové svatby, ale že rádi experimentují," říká majitel online tržiště Fler.cz Jiří Kubeš.

Podvazek pro štěstí

Ani tradiční podvazek pro štěstí nemusí být v bílé či modré barvě.

"Každý podvazek může mít svůj vlastní motiv charakterizující snoubence. Není výjimkou motiv automobilu či brusle. Fantazii se meze nekladou," říká designérka Jana Valachovičová, která pod značkou Jevedesign vyrábí originální a vtipné podvazky, které se hodí nejen pro svatby.

Svatební šperky nemusí být jen zlaté a třpytivé

Pokud chcete být skutečně originální, vyhněte se tradičním kovům snubních prstenů a vyberte si takové, které vám jsou nejbližší a které bude rád nosit i muž, jenž si jinak na šperky nepotrpí.

Lze volit z materiálů jako je nejrůznější zpracování oceli, dřeva, slonoviny, kůže nebo přírodních materiálů.

Reklama

Související články

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám