Hlavní obsah

OBRAZEM: Moderním účesům vévodí mikádo s rafinovanou ofinou

Přední kadeřníci sázejí letošní zimu na mikádo nebo účes "na kluka". Nejenom že ženám tento sestřih sluší, ale je i velice praktický. Módní jsou rafinované ofiny, asymetrie a extravagantní střihy. Barvy volí kadeřníci raději střídmější, nehodí se velké kontrasty.

Článek

"Aktuální jsou mikáda, která jsou stále trendy a jsou hodně ženská. V barvách převládají odlesky do přírodních tónů, nebo jemný nádech zlaté a stříbrné. Není tam ale nic násilného a příliš výrazného," říka přední česká kadeřnice Petra Měchurová.

Moderní mikádo, které si vlasoví tvůrci oblíbili pro kreativitu a velkou možnost obměn, se vrací roztřepené, s ofinou i bez. Konečky vlasů se pomocí gelu tvarují tak, aby účes působil vzdušně a rošťácky.

Oblé tvary

Milovníci klasiky si však mohou dopřát hladký účes a vyfoukat vlasy do oblých tvarů. Čelo se pak může zakrýt ofinou od rovné přes moderní šikmou, nebo nepravidelně sestříhanou.

:.Mikádo s rovnou ofinou nemůže nic zkazit. Foto: LÓreal Professionnel

Nový trend jsou podle Měchurové krátké vlasy "na kluka", tento účes si oblíbily některé světové celebrity. Victoria Beckhamová už před časem vyměnila blond asymetrické mikádo, kterým dlouho inspirovala kadeřnické salony, za velmi krátký střapatý střih tmavé barvy.

Krátké vlasy jsou výhodou v zimě

Praktický krátký sestřih ocení podle Měchurové ženy zejména v zimě, kdy tvar vlasů mnohdy "upravuje" pokrývka hlavy. "U krátkých vlasů a mikáda je velmi důležitý střih. I pod čepicí je totiž vidět, jak je ostříhaná linka," uvedla.

:.Krátké účesy ocení ženy především v zimě. Foto: archiv firmy Matrix

:.Gurmánské pokušení barev a účesů z pohledu kadeřnice Andreji Joskovéfoto: L`Oréal Professionnel

Módní vlasy, ať už krátké, nebo dlouhé, mají podle Měchurové působit lehkým dojmem. "Nosí se i vyžehlené, ale převládá lehkost vlasů. Ženám víc sluší lehkost a přirozenost," míní.

Zimní plesová sezóna pak přeje objemu. "Vlasy jsou rozevláté, volnější. K extravagantním, objemným šatům se hodí i velký výrazný prvek, jako velká mašle, nebo obrovská čelenka. Styl účesu je inspirován 50. a 60. lety," uvedla. Zároveň se ale prý na taneční parket hodí jednoduchý culík nebo "baleťácký" drdol.

:.Nocí se vzdušné účesy. Foto: archiv firmy Klier

:.Mikádo musí být zastřižené do linky.foto: Profimedia

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám